Illustrasjon: Nordic - Office of architecture

Nytt Radiumhospital kan være klart om fem år

Styret i Radiumhospitalet anbefales å fortsette utredning av Arthur Buchardt-initiativet for nytt kreftsykehus. Buchardt mener sykehuset kan være på plass innen fem år.

Det skriverVGi en artikkel på sine nettsider torsdag.

En prosjektgruppe anbefaler sykehusets styre å fortsette utredningen av det private initiativet fra eiendomsutvikler Arthur Buchardt og konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker.

Nytt kreftsykehus for pasienter fra hele landet vil, ifølge avisen, koste rundt 1,3 milliarder kroner.

– Det er veldig hyggelig at prosjektgruppen er kommet til denne konklusjonen. Dette er viktig for pasientene, for Kreftforeningen og for de ansatte på Radiumhospitalet, sier Arthur Buchardt til VG.

Styret i Oslo Universitetssykehus skal orienteres om saken i møtet torsdag 17. desember. Beslutningen tas i styremøtet 28. januar. Det forventes at styret følger prosjektgruppens innstilling, heter det i artikkelen.

– Fra å være litt nølende, er prosjektgruppen nå kommet til at nybygg er det beste for Radiumhospitalet. Jeg oppfatter det slik at OUS er pålagt å vurdere ulike alternativer og at de vil vurdere oppussing mot nybygg. Allerede nå er holdningen at nybygg er klart å foretrekke. Det er en fantastisk nyhet, uttaler Øyvind Eriksen overfor VG.

Hvis fremdriften går som planlagt, kan endelig valg av prosjekt, ifølge avisen, skje sent i 2017. Nye sykehusbygg vil først være innflyttingsklare rundt 2025.