Finanskomiteen vil halvere Byrådets planer for Deichman

Finanskomiteen i Oslo kommune vil halvere den kommersielle utleiedelen av Deichman, noe som vil bety færre butikker og kontorer.

Det skriver Aftenposten. I finanskomiteens møte i Oslo kommune fikk Rødt (R) med seg byrådspartiene Ap, SV og MDG på å sette klare rammer for hvor store deler av det nye Deichman-biblioteket i Bjørvika som kan leies ut.

– Vi ønsker ikke et kjøpesenter på toppen av dette prosjektet, eller i bunnen av bygget. Å leie ut 7.500 kvadratmeter til kommersielle aktører, slik byrådet ønsker, er svært mye, sier Eivor Evenrud (R), nestleder av kultur- og utdanningskomiteen i Oslo kommune til avisen.

Byrådet ba tidligere om fullmakt til å leie ut 40 prosent av bygget til kommersielle formål, men i merknaden fra finanskomiteen til Byrådet heter det at momsreglene etter momskompensasjonsloven fra 2008 vil gjøre bygget dyrere hvis over 20 prosent av arealet leies ut til slike formål.

– Samtidig handler det om at dette biblioteket skal være et kulturbygg. I tråd med Bibliotekforeningen ønsker også vi at biblioteket skal ha leietakere som har noe med bygget å gjøre, uttaler Evenrud til avisen.