Internasjonal oppmerksomhet rundt Multiconsult-prosjekt

Multiconsult talte nylig for et internasjonalt publikum i Las Vegas om bruken av digitale verktøy i prosjekteringen av Smisto kraftverk i Norge.

Det skriver Multiconsult i enpressemeldingpå sine nettsider.

1. til 3. desember i år ble den internasjonale samlingen Autodesk University arrangert i Las Vegas i USA. Lars Eid Nielsen og Gøran André Hansen i Multiconsult var invitert for å forklare hvordan de bruker Infraworks og andre programmer i Multiconsults prosjekter, med Smisto kraftverk som case.

Lars Eid Nielsen (fra venstre), Paal Wonka, Pelle Haukaas og Gøran André Hansen. Foto: Multiconsult

– Det er morsomt at jobben vi gjør, blir lagt merke til. Autodesk University er en stor arena, med mye flinke folk. Dette gir inspirasjon til utvikling innenfor arbeidsoppgavene vi møter i vårt daglige arbeid. Det at Autodesk sine representanter ga utrykk for å være imponert i møte med oss, og senere prioriterte å stille mannsterke på vårt foredrag, viser at vi har kommet langt med å utvikle god arbeidsmetodikk for bruk av deres verktøy, sier Gøran André Hansen i pressemeldingen.
Smisto er, ifølge meldingen fra Multiconsult, det prosjektet i Norge som har kommet lengst når det gjelder tegningsløs prosjektering i byggefase. Problemstillinger og løsninger knyttet til deling og informasjonsflyt for å oppnå dette ble også presentert som del av foredraget.

Se video i toppen av artikkelen.

– Målet var å vise fordelene med å bruke Infraworks sammen med Revit, Autocad Civil i 3D og visualiseringsprogramvare. I Multiconsult har vi solid erfaring med å få til en effektiv og strukturert arbeidsflyt i tverrfaglige prosjekter, fra tidligfase til designfase. Vi ville derfor vise frem noen nyttige funksjoner i Infraworks for et infrastrukturprosjekt. Ved Smisto kraftverk har vi blant annet kombinert offentlig tilgjengelige terrengdata med svært detaljerte laseravstandsmålinger, flyfoto og undervannsoppmålinger.Det var også viktig for oss å få frem hvordan vi benytter programmet som et kommunikasjonsverktøy, både internt og eksternt, tilføyer Hansen.
– Inntrykket etter Autodesk University er at Multiconsult er langt fremme, og har mye å lære bort. Samtidig viser en slik konferanse hvor mange muligheter som finnes for å forbedre metodikk og arbeidsflyt ytterligere. Det er viktig å følge med på ny teknologi, og få anledning til å treffe representanter for aktuelle produkter vi kan ta i. Det å knytte kontakter med dyktige bransjekolleger som møter de samme utfordringene var verdifullt, sier Lars Eid Nielsen.