Viktig miljømilepæl for Desso

Som første tekstilgulvprodusent i verden har Tarkett-eide Desso fått tildelt Cradle to Cradle sitt gullsertifikat.

Utmerkelsen har de fått for en ny kolleksjon teppefliser som lever opp til Cradle to Cradle sine strengeste krav til miljø og helse. Kolleksjonen heter Gold og lanseres i begynnelsen av 2016.
– Etter syv år med hardt arbeid for å tilpasse produksjonen til en sirkulær økonomi og å utvikle en mer bærekraftig virksomhet, føles det å få Cradle to Cradle sitt gullsertifikat som et høydepunkt. Vi har nådd en milepæl på veien mot å skape bærekraftige og miljøvennlige produkter som lever opp til Cradle to Cradle sine strenge krav, sier Micheal Aastrup, nordisk salgssjef i Desso.
Teppeflisene i Gold Collection er laget av Econyl-garn som kun består av resirkulert nylon. Teppe-flisenes unike bakside, EcoBase, inneholder blant annet behandlet restkalk fra renseanlegg og kan gjenbrukes i Dessos egen produksjonsprosess.
Gold Collection innfrir alle kravene fra Cradle to Cradle, noe som innebærer at kolleksjonen har en positiv innvirkning på både mennesker og miljø.
I gjennomsnitt består teppeflisene i kolleksjonen av 52 prosent resirkulert materiale. Av dette kan 80 prosent resirkuleres på nytt, og enten brukes
i Dessos egen produksjon av nye teppefliser
eller til andre formål.