– Vi har i løpet høsten arbeidet frem en ny selskapsmessig organisasjonsplan, sier adm. dir. Arild Finstad i Asker Entreprenør. (Foto: Trond Joelson)Fra prosjektet Sandviksveien 147 i Sandvika som Asker Entreprenør fullførte tidligere i år. (Foto: Trond Joelson)Slik blir prosjektet Haneborgåsen som selskapet nå er i ferd med å utvikle på Lørenskog. (Ill. Vindveggen Arkitekter AS)

Asker Entreprenør etablerer eiendomsselskap

Asker Entreprenør AS har gjennom de senere årene vært gjennom en kraftig vekst, og de er også begynt å utvikle boligprosjekter i egenregi. Derfor er de nå i ferd med å omstrukturere selskapet.

– Vi har i løpet høsten arbeidet frem en ny selskapsmessig organisasjonsplan. Hovedformålet med denne omorganiseringen er at entreprenørvirksomheten skal rendyrkes i et selskap og andre aktiviteter knyttet til eiendomsutvikling skal skje i regi av et søsterselskap, sier adm. dir. Arild Finstad i Asker Entreprenør til Byggeindustrien.

Han opplyser at det ikke vil skje noen endringer på eiersiden, men at dette har nødvendiggjort dannelse av et konsern. – Derfor har vi etablert Asent Gruppen AS som blir eier av to heleide datterselskaper hvor Asker Entreprenør viderefører selskapets entreprenørvirksomhet og det andre selskapet, Asent Utvikling AS, skal ivareta eiendomsutvikling, legger Finstad til.

– Omorganiseringen får ingen virkning på hvordan entreprenørvirksomheten i Asker Entreprenør driftes og organiseres. Alle eiendeler og egenkapital videreføres i det nye selskapet. Alle ansattes rettigheter og plikter overføres og videreføres i det nye selskapet, legger Finstad til.

Arild Finstad kom inn i selskapet for fem år siden, og har nå bygget driften kraftig opp. Fra en omsetning på ca. 45 millioner kroner i 2010, vil de i 2015 omsette for over 500 millioner kroner, med et driftsresultat før skatt 25 millioner kroner. I 2014 omsatte de for 335 millioner med et driftsresultat før skatt på 16 millioner kroner.

– Det er også en meget godt ordreinngang for 2016 og vi forventer å passere 700 millioner kroner i omsetning neste år, sier han. Selskapet har nå 105 ansatte.