Foto: Odfjell Eiendom

LAB bygger nytt hotell i Bergen

Kvartalet Torgalmenningen 2 i Bergen skal rehabiliteres til et nytt hotell med 130 rom.

LAB Entreprenør, et datterselskap av AF Gruppen, er av selskapet Torgalmenningen 2 AS valgt som totalentreprenør. Grieg Arkitekter AS er arkitekt på prosjektet.

Torgalmenningen 2 AS er eiet av Odfjell Eiendom AS, J O Odfjell AS og Teigland Eiendom AS. Torgalmenningen 2 blir det andre prosjektet LAB Entreprenør AS gjennomfører på vegne av byggherre Odfjell Eiendom AS.

Kontrakten omfatter rehabilitering av ca. 5.500 m2 BTA. Kvartalet består av «Børsbygningen i Bergen» bygget i 1862, «Bergen Privatbank bygget i 1913, og «DNB bygget» oppført på 1970-tallet. De ærverdige byggene skal bygges om til et high-end hotell med 130 rom og øvrige hotelfasiliteter som resepsjonsområder, frokostsaler og anretningskjøkken. Dagens restauranter, bankfilial og butikklokaler skal bli værende og vil være i full drift under hele byggeperioden.

Kontrakten er en totalentreprise og har en verdi på 93 millioner kroner eks. mva.

Arbeidet starter primo januar 2016 og ferdigstilles januar 2017.

- Vi er stolte av å bli valgt som totalentreprenør for rehabilitering av et av Bergens ærverdige og sentral plasserte kvartal i Bergen. Vi ser frem til å bruke vår erfaring og kompetanse i tett samarbeid med kunden, sier Trygve Mo, administrerende direktør i LAB Entreprenør.