Fra arrangementet i Stavanger.Fra samlingen i Bergen.

Arrangerer juletrelunsjen for 18. gang

Den tradisjonelle Juletrelunsjen for landets arkitekter arrangeres i desember hvert år. I løpet av noen få hektiske timer møter seks byggevareleverandørene inntil 180 arkitekter. 

Her presenterer de sine nyheter og knytter kontakter for pågående og fremtidige prosjekter. Juletrelunsjen arrangeres som turné i løpet av to hektiske uker og samler arkitekter i Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo.

Juletrelunsjen arrangeres nesten som en speed-date hvor det velges tidspunkt for oppmøte og julelunsj. Et velsmurt maskineri loser de fremmøtte mellom leverandørenes stander med nyheter, tradisjonell quiz og gløgg. Quizen har i alle år vært et høydepunkt hvor premiene overleveres vinnerne så snart som mulig. Vinnersjansene er ganske store – da det trekkes totalt 48 vinnere fordelt på de fire byene. Med en vinnersjanse på 1:14 så sier det seg selv at deltakelsen er høy og ivrig.

Juletrelunsjen ble for første gang arrangert i Oslo for 18 år siden (1998) – da med 84 deltakere. I 2000 var det 116 deltakere og siden den gang har arrangementet vokst til å inkludere de fire store byene. Siden 2006 har det vært mer enn 700 fremmøtte hvert år. Her snakkes og diskuteres det prosjekter, produkter og løsninger.

Gjennom de 18 årene har det vært ulike leverandører fra et bredt utvalg av leverandører involvert – men ikke med de store endringene. I dag er seks firmaer representert, hvor tre har vært med fra begynnelsen. I år – som de siste tre årene – er disse representert: Trio Ving, Assa Abloy, Sapa Building Systems, Weber, Norgips og Pilkington.

Turnéen startet i år i Stavanger 3. desember og fortsatte i Bergen 8. desember, Trondheim 10. desember og Oslo 15. og 16. desember. Det er fullt i Trondheim med ventelister – men det er ledige plasser i Oslo.