Kunnskap for framtidens byer

StedOslo, Norge
ArrangørForskningsrådet
Fra20.01.2016
Til20.01.2016
TidspunktOnsdag kl 9.00 - 15.00

Hva må vi vite for å utvikle bærekraftige og attraktive byer? Konferansen skal gi innspill om kunnskapsbehov og -produksjon på feltet, og se på hva som vil påvirke framtidens byer.

Forskningsrådet setter i gang en ny satsing på byforskning, og midler til forsknings- og innovasjonsprosjekter lyses ut til våren.

Temaer for konferansen:
– Hva vil påvirke framtidens byer?

– Forskning og innovasjon i og om byutvikling

– Hva må vi vite for å utvikle bærekraftige og attraktive byer?

– Hva kan Forskningsrådet bidra med?

Keynotes:
Jan Gehl:Byer for og med mennesker
Gehl er en dansk arkitekt med stor faglig interesse for byrommenes kvalitet, og menneskenes plass i byutviklingen. Gehl er opphavsmannen til klassikeren 'Livet mellom husene' som poengterer viktigheten av offentlige utendørs arenaer som muliggjør sosial og kulturell utfoldelse, og er en yndet foredragsholder om byplanlegging og byers menneskelige samspill.

Darren Robinson: Hva trenger vi å vite for god byutvikling?
Robinson er professor i bygnings- og urbanfysikk ved University of Nottingham. Hans forskningsinteresser er skjæringsfeltet mellom bygninger, byutvikling og menneskene i byen. Robinson leder Scientific Advisory Board for Joint Programming Initiative Urban Europe, der Norge deltar, og som påvirker forskningsagendaen for by-relatert forskning og innovasjon.

Konferansier: Ruth Astrid Sæther

Målgrupper: Forskere, urbanister, forvaltning, politikere, næringsliv, medier og andre interesserte.

Program og påmelding