<p>Byggegropa til nytt Nasjonalmuseum er nå kledd med ni meter lange spesialproduserte vintermatter fra Glava (foto: Kjell Brustad).<br></p>

Byggegropa til nytt Nasjonalmuseum kledd med ni meter lange vintermatter

Den ti meter dypa byggegropa til nytt Nasjonalmuseum er kledd for vinteren med spesialproduserte vintermatter fra Glava.

– Det var viktig for oss at Glava kunne levere matter som er høyere enn tre meter, som er standardmål, for å dekke spuntet i hel lengde. Vi sparer mye arbeid på at vi kan henge mattene ned fra oversiden. Her har Glava levert bra ved at de iverksatte produksjon av matter i spesialdimensjon, forteller byggelederen hos HAB, Lars Christian Hvesser i en nyhetssak som er publisert på glava.no.

Tomta til Nasjonalmuseet er 13000 kvadratmeter stor og byggehullet er ti meter dypt. Byggegropa er nå spuntet og dekket med Glavas vintermatter. Til prosjektet har HAB Construction fått levert vintermatter i en dimensjon på ni meter, som er spesiallaget til formålet fra Glavas fabrikk.

Det gjør at mattene enkelt kan monteres i én lengde. Når kulda kommer beskytter vintermattene og hindrer at spuntene presses opp. Vintermattene har en midlertidig funksjon for å hindre tele i bakken.

Før jul skal bunnen støpes.

– Vi er i rute på både tid og kost, forklarer Birgitte Bye Birgitte Bye, kommunikasjonsleder for prosjekt nytt nasjonalmuseum.

Hun presiserer at det store prestisjeprosjektet holder seg til planen, sett i lys av debatten om tid og kostnad for nye Deichmanske bibliotek. Det nye Nasjonalmuseet har en total kostnad på 5,4 milliarder kroner.