Illustrasjonsfoto

Jernbaneverket satser på vern mot sosial dumping

En av de største utfordringene innen arbeidet mot sosial dumping er aktiv oppfølgning av kontrollplikten i prosjekter – ute der det skjer.

Jernbaneverket satser nå mye på kontroll av kontraktspartnere og forteller om dette på frokostmøet i BA2015 9. desember hos JBV.

- I kraft av at vi gjennomfører et høyt kontrollnivå så ligger alt til rette for at den enkelte kan ta eierskap til arbeidet – vern mot sosial dumping. Vi vil se på sammenhengen mellom en «best practise» i oppfølgning av kontrollplikten, hvilke funn og erfaringer vi gjør hos leverandører og den læring som skal til for å skape en enda sterkere motstands mur mot sosial dumping, i bransjen, sier Tina Langaas og Tina Jaspal, kontrollgruppen for lønns- og arbeidsvilkår, prosjektstyringstaben, Jernbaneverket. De vil begge holde foredrag om dette arbeidet på frokostmøtet.

- Et høyaktuelt tema som sosial dumping, der Jernbaneverket leder an, er en god avslutning på formidlingsarbeidet som har vært en av målsettingene til forbedringsprogrammet BA2015, sier informasjonsansvarlig Vigdis Lamberg i BA2015.

15 aktører i BAE-næringen har i snart tre år jobbet for å bidra til bedre prosjektprosesser og økt lønnsomhet i næringen.

- Vi ser fram til å gjøre tilgjengelig resultatene av vårt arbeid på den nasjonale konferansen vår 26. januar. Her vil bransjens ledere møtes, hente inspirasjon fra profilerte talere fra hele verden og få med seg nye, praktiske veiledere, opplæringsprogram og beste praksis basert på sammenliknbare BAE-prosjekter fra inn-og utland. Vi er overbevist om at BA2015 har satt spor etter seg og at våre metoder og verktøy vil bidra til enda bedre prosesser i norsk BAE-næring i fremtiden, sier Vigdis Lamberg.