<p>Lillehamringene møtte velvillig opp da Rema 1000 inviterte til åpningsfest for den første Rema 1000-butikken designet av Snøhetta (foto: Jørn Hindklev).<br></p>En fornøyd Rema-sjef, Ole Robert Reitan.

Tilløp til hysteri da Reitan åpnet første «Snøhetta-Rema»

Ole Robert Reitan ble tatt imot som en rockestjerne da han åpnet den første Rema 1000-butikken bygget i henhold til Snøhettas designmanual.

Om var Snøhettas arkitektur eller lovnader om julebrus, pepperkaker og en rekke andre godsaker som trakk en horve med mennesker, en stor del av den yngre garde, er litt usikkert.

Interessen for den nye butikken i Røyslimoen i Lillehammer, var i alle fall mildt sagt formidabel da den åpnet onsdag 2. desember.

Lokalt i Lillehammer har den nye arkitekturen på Rema 1000 butikken ført til debatt, slik arkitektur skal gjøre.

Det var en strålende fornøyd Ole Robert Reitan som offisielt åpnet butikken sammen med kjøpmann Simen Rusten og Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap).

Rema 1000 har samarbeidet med arkitektkontoret Snøhetta for å utvikle framtidens Rema 1000-butikk. Formålet har vært å utvikle et kvalitetsbygg som utnytter all kunnskap om effektiv butikkdrift.

Den nye standardbutikken skal være miljøvennlig, effektiv i drive i for kjøpmannen og flott å se på.

̶ Nå får du arkitektur i verdensklasse inn i Rema 1000, er du fornøyd med resultatet?

̶ Jeg er veldig fornøyd med at vi har bygget et bygg som ser bra ut og oppleves som bra for de ansatte å jobbe i. I utviklingen av dette konseptet har vi utfordret alle sannheter innen energiforbruk i dagligvarehandelen, sier Ole Robert Reitan, leder av Rema 1000 til Byggeindustrien.

Han sier at det nye butikkonseptet faktisk er rimeligere å bygge enn gjennomsnittet av de «gamle» Rema 1000-byggene.

Nå vil det nye konseptet bli rullet ut både i Norge og Danmark. Rema 1000 bygger cirka 50 nye butikker hvert år i disse landene.

̶ Vi har en plan om å bygge 100 nye butikker i Norge i løpet av tre år. Vi får ikke til dette nye konseptet overalt, men flere titalls er realistisk, sier Reitan.

Du kan lese mer byggeprosjektet og samarbeidet mellom Rema 1000 og arkitektkontoret Snøhetta i vår prosjektomtale av bygget i Byggeindustrien nr 19.

Arealbygg har vært totalentreprenør for Rema 1000 Røyslimoen.