KSAT inngår rammeavtale med LNS Spitsbergen AS

Kongsberg Satellite Services (KSAT) har inngått en rammeavtale med LNS Spitsbergen om leveranse av tjenester til selskapet

Avtalen omfatter anleggsarbeid, vinter-/sommerveivedlikehold, logistikktjenester, samt leveranse og montasje av antennefundament. Avtalen har en varighet på 5 år.

Kongsberg Satellite Services (KSAT) leverer tjenester knyttet til kontroll av- og datanedlesning fra satellitter, primært i polare baner. Selskapet opererer mer enn 100 antenner fra 10 forskjellige stasjoner over hele jorden.

KSAT har hovedkontor i Tromsø og de største stasjonene er bakkestasjoner i Tromsø, Svalbard, Dubai, Sør Afrika, Singapore, Mauritius og Antarctica. KSAT har ideell lokalisering for TT&C (Telemetri, Tracking & Control), støtte til oppskytning av satellitter, mottak av data og nær-sanntid jordobservasjonstjenester.

KSAT er et kommersielt satellittsenter og eies 50 % av Kongsberg Gruppen (KONGSBERG) og 50 % av Nærings og handelsdepartementet gjennom selskapet Space Norway.

LNS Spitsbergen er et selskap i LNS gruppen, etablert på Svalbard. Selskapet, som har 70 ansatte, har lang erfaring og høy kompetanse innen logistikk og anleggsdrift i polare strøk. Foruten virksomheten på Svalbard har man hatt prosjekter i Antarktis, Bouvetøya, Jan Mayen, Hopen og Bjørnøya. I Antarktis har selskapet i 10 sesonger vært engasjert av KSAT for oppbygging av infrastruktur, samt leveranse og montasjer av antennefundament på Troll stasjonen.

 - Jeg er svært fornøyd med denne avtalen. KSAT er en svært viktig kunde for selskapet. Anleggsdrift på Svalbard er svært krevende og sesongbetont. En slik avtale er svært viktig for helårlig drift av selskapet, sier administrerende direktør Frank Jakobsen i LNS Spitsbergen.

- Vi er veldig tilfreds med at samarbeidet mellom KSAT og LNSS nå er formalisert, og at begge selskapene satser tungt på Svalbard også i årene fremover. For KSAT er det viktig at vi har en partner på Svalbard som både har solid gjennomføringsevne og leverer kostnadseffektive tjenester, sier administrerende direktør Rolf Skatteboe i KSAT.