Trond Aas, leder og eier i Metacon Industrimek og Trond Frigaard.

Frigaard Gruppen kjøper Metacon Industrimek

Frigaard Gruppen kjøper 60 prosent av aksjene i stålkonstruksjonselskapet Metacon Industrimek AS.

– Vi skal utvikle denne bransjen ytterligere og kommer til å gjøre flere oppkjøp fremover, sier Trond Frigaard, styreleder i Frigaard Gruppen i en pressemelding.

– Metacon Industrimek er et meget spennende selskap som er godt posisjonert i en bransje med store muligheter fremover. Frigaard Gruppen har stor kompetanse på drift og utvikling av industriselskaper og sammen skal vi skape et enda mer slagkraftig selskap i stålkonstruksjonsmarkedet, sier Trond Frigaard, styreleder i Frigaard Gruppen.

Metacon Industrimek AS har de siste årene hatt en kraftig vekst og omsatte i 2014 for over 126 millioner kroner, med et driftsresultat på 4,1 millioner kroner. Selskapet har i dag 60 ansatte og produksjon i Rakkestad kommune i Østfold, samt prosjekt/salgsavdeling i Sarpsborg.

Frigaard Gruppen kjøper aksjene til Metacon Industrimek AS fra Metacon Holding AS, som igjen eies av Lise-Mette, Trond, Lene-Marie og Andreas Aas. Metacon Holding vil fortsatt eie 40 prosent av aksjene i selskapet.

Det norske produksjonsmarkedet for prefabrikerte stålleveranser er ifølge Stålforbundet på omtrent 5,4 milliarder kroner. Friaard mener bransjen nå står foran en kraftig konsolisidering i årene fremover:

– Bransjen preges av mange familieselskaper og er uten noen store industrilokomotiv. Vi har derfor en klar ambisjon om være med på konsolidere bransjen, og kommer til å gjøre flere oppkjøp fremover, sier Trond Frigaard.