Prosjektleder Tor Geir Espedal uttrykte overfor Bygeindustrien stor frustrasjon over at Bokn kommune trenerte en reguleringsplan for det gigantiske veiprosjektet Rogfast. Men nå kan Espedal glede seg over at Bokn kommune har vedtatt to reguleringsplaner.

Bokn kommune har vedtatt Rogfast-planer

Prosjektleder Tor Geir Espedal i Statens vegvesen jubler etter at Bokn kommune vedtok to reguleringsplaner tirsdag.

Byggeindustrien skrev nylig om det gigantiske undersjøiske veiprosjektet til 14,5 milliarder kroner som ifølge Espedal ble trenert av Bokn kommune. Vegvesen-prosjektlederen uttrykte frustrasjon over at en av landets minste kommuner sitter på en stor innflytelse på et enormt nasjonalt veiprosjekt, og han etterlyste dessuten kompetanse hos politikerne i Bokn. Men nå har frustrasjon blitt snudd til glede for Espedal.

- Det som også er spesielt gledelig, er at vedtaket i Bokn kommune var enstemmig, sier Espedal til Byggeindustrien, som også forteller at saken ble diskutert på ministernivå.

– Gode nyheter

– Dette er gode nyheter, i praksis har vi nå godkjente reguleringsplaner for hele Rogfast, sier Espedal i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Ifølge Stavanger Aftenblad gjenstår fortsatt innsigelsen fra Fylkesmannen når det gjelder prosjektets massedeponi i Arsvågen, men her uttaler Espedal seg optimistisk. Han tror at innsigelsen vil bli trukket i likhet med innsigelsen som nylig ble trukket fra samme instans på Kvitsøy.

– Så snart det er avklart, kan vi sende prosjektet til ekstern kvalitetssikring. Hvor fort det går, blir styrt av Finansdepartementet, men vi håper på en avklaring våren 2016, sier Espedal til Stavanger Aftenblad.

Klar beskjed fra Stortings-politiker

Stortingsrepresentant Arve Kambe fra Høyre har følgende beskjed til Fylkesmannen i Rogaland etter vedtaket i Bokn kommunestyre:

– Jeg forutsetter at Fylkesmannen lynkjapt godkjenner planene. Entreprenørene trenger oppdrag. De står klare, og vi har ingen tid å miste for å knytte fylket sammen, skape arbeidsplasser og styrke regionen vår, sier Kambe til Stavanger Aftenblad.