Endringer i byggereglene

StedBergen, Norge
ArrangørNBEF og TFSK
Fra19.01.2016
Til19.01.2016
TidspunktTirsdag kl 8.30 - 15.00

Målgruppe:
Kurset passer for byggherrer, arkitekter, prosjekterende, utførende og for kontrollerende - i grunnen for alle som kommer bort i bygging og FDV.

Kursomtale:
Fra nyttår er det slutt på kommunens godkjenning av foretak som skal ha ansvarsrett. Det gir mange endringer for foretakene, for ansvarsrett skal det fortsatt være. Hva er endringene og hva er konsekvensene når lokal godkjenning forsvinner? I foretakene blir det ikke papirfritt fremover. Tilsynet skal økes. Alt dette tar kurset opp.
Samtidig endres Sentral godkjenning til å bli mer enn før. Nye sider av virksomheten skal fokuseres. En av disse er om foretaket viser evne til lovlydig virksomhet. Sentral godkjenning skal nå bli et kvalitetsstempel, gi fordeler og skal fortsatt fortelle om foretaket er godt nok til ansvarsrett i prosjekt.
Årsskiftet skal også bringe nye regler om energibruk og energiforsyning. Minimumsnivå skal bli at nye bygninger er passivhusnivå. Men det er lov å gjøre det bedre! Også endringene for energiforsyning er vesentlige.
Sist sommer kom det endringer som skal gjøre det enklere for privatpersoner og entreprenører, i følge kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Og endringene gjelder ikke bare for entreprenører, de gjelder for alle aktørene. Men forutsetningen er at de kan reglene. Det er ikke lett! Kan du ikke reglene og går i gang? Straff venter... Og husk at forenklingene gjelder mer enn dukkestuer.
Dette er noen av endringene i byggereglene. Men det er langt, langt fler endringer i reglene om byggesak, i forskriftene og i planreglene. Og det kommer enda mer med Sanner som minister. Kurset tar opp et drøyt års endringer i plan- og bygningsloven med forskrifter.
Dette kurset tar bare opp endringene og krever litt kjennskap til reglene fra tidligere. For generell gjennomgang av byggereglene anbefaler vi kurset «Plan- og bygningsloven med forskrifter og endringer».

Påmeldingsfrist: 22. desember

Program og påmelding