Sverre Tiltnes. (Foto: Jan Gunnar Fjeldstad)

- Ligger an til å bli bransjens største kurs

Hittil er det 1.000 personer som har meldt seg på kurset i fasenormen Neste Steg i regi av Bygg21.

- Oppslutningen har vært fenomenal. I kursets to første dager har vi fått opp mot 1.000 deltakere, og det ligger an til å bli enda flere. I tilbakemeldingene vi har fått er det kurset og læringspotensialet som er den største motivasjonen for deltakelsen. Noen lar seg nok også lokke litt av muligheten til å vinne EL-sykkel GoPro-kamera og iPad, for vi må jo ha premier når kurset er forkledd som julekalender, sier Sverre Tiltnes, leder for Bygg21.

Han peker på at Norges bygg- og eiendomsbransje  i dag er fragmentert, med mange ulike parter som samarbeider i hvert prosjekt. 

- Hver aktør jobber hver for seg, på sine egne premisser. Produktiviteten hemmes av mangelfull og dårlig samhandling. I takt med kompleksiteten, industrialisering og størrelsen på byggeprosjektene øker også kravene til presise informasjonsleveranser mellom byggeprosessens ulike steg. De fleste aktører bruker en standardisert inndeling av prosjektfaser i byggeprosjektet. Problemet er at disse rammeverkene er ulike Det gir upresise informasjonsleveranser mellom aktørene og skaper samhandlingsproblemer. Bygg21 har derfor laget et felles rammeverk for byggeprosesser i Norge. Vi kaller det Neste Steg, utdyper Tiltnes.

NesteSteg er et rammeverk som beskriver byggeprosessen over tid. 

- De åtte stegene gir en felles referanse for inndeling av byggeprosjekter, og tvinger bransjen til å tenke langsiktig sammen. De beskriver byggeprosessen fra «vugge til grav», fra behovet oppstår til bygget avvikles. Den store fordelen er at bransjen får et felles språk og felles forståelse av hvor i byggeprosessen vi befinner oss. Partene vet dermed hvordan de skal kommunisere, involvere egen kompetanse og utføre oppgavene. Når alle forholder seg til felles beslutninger og definerte roller, vil vi redusere antall misforståelser, øke produktiviteten, fase inn aktører på riktig tidspunkt, ha klare premisser og levere til rett tid. Da oppnår vi bedre samspill, lønnsomhet og resultater, forteller han.

Meld deg gratis på her: https://bygg21.digitaljulekalender.no/

Les mer om Neste Steg her: http://www.bygg21.no/no/om-bygg21/nyheter1/sammendrag---neste-steg/