Haakon Tronrud

Haakon Tronrud leder nytt bedriftsnettverk for etikk og samfunnsansvar

NHO etablerer nytt Forum for etikk og samfunnsansvar. Dette er en opprusting av arbeidet i Etikkutvalget som har eksistert siden 1995. Arbeidsutvalget ledes av Haakon Tronrud, gründer og eier av Tronrud Gruppen. Tronrud er også styreleder i EBAO.

- Vi legger om dette arbeidet og oppretter et bedriftsnettverk for å nå ut til, og engasjere, flere medlemsbedrifter i dette viktige arbeidet, sier Ingebjørg Harto, direktør for næringspolitikk i NHO.

NHO har vært sentral i utviklingen av arbeidsfeltet etikk og samfunnsansvar i Norge. Arbeidet bygger på en årelang tradisjon der bedriftene har fått støtte hos NHO i sitt arbeid med blant annet miljø, arbeidsmiljø, etikk og samfunnsansvar. Næringslivets samfunnsansvar handler om hvordan verdiskaping skjer – det vil si hvordan bedrifter produserer varer og tjenester på en lønnsom, anstendig og bærekraftig måte.

NHOs styre vedtar i dag retningslinjene for det nyetablerte nettverket, og utnevner samtidig et Arbeidsutvalg som vil sørge for at aktuelle saker settes på dagsordenen.
Arbeidsutvalget ledes av Haakon Tronrud, gründer og eier av Tronrud Gruppen som har sitt virke innenfor bygg- entreprenør- og anleggsbransjen. Øvrige medlemmer av Arbeidsutvalget er: Olav Hypher i Statkraft, Berit Olimb i Olimb og Co AS, Cathrine Dehli i Nordic Choice Hotels og Hege Skryseth i Kongsberg Gruppen AS.