– Vi er godt fornøyd med å levere omsetningsvekst og solide resultater i et marked hvor konkurransen skjerpes og timeprisene er under press, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen. (Foto: Gaute B. Iversen)

Solide resultater fra Norconsult

Norconsult leverte omsetningsvekst og solide resultater i tredje kvartal. Omsetningen i tredje kvartal utgjorde 826 millioner kroner, mens driftsresultatet for kvartalet endte på 79 millioner. Driftsmarginen endte på solide 9,6 prosent.

Så langt i år utgjør omsetningen 2.834 millioner kroner mens driftsresultatet er 244 millioner kroner. Driftsmarginen utgjør 8,6 prosent.

– Vi er godt fornøyd med å levere omsetningsvekst og solide resultater i et marked hvor konkurransen skjerpes og timeprisene er under press. I Norconsult opplever vi et høyt aktivitetsnivå og selskapet er involvert i spennende oppdrag i Norge og internasjonalt, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen.

I 2014 kjøpte Norconsult det Trondheimsbaserte arkitektkontoret Solem Arkitektur AS. Etter å ha fungert som eget selskap i cirka ett år ble de omlag 50 medarbeiderne i Solem Arkitekturer fullt integrert i Norconsult fra 1. oktober i år. Norconsult gjennomfører årlig over 10.000 små og store oppdrag nasjonalt og internasjonalt. Viktige oppdrag inneværende år er blant annet rådgivning i forbindelse med byggingen av verdens lengste undersjøiske tunnel, Rogfast, for Statens vegvesen. Prosjektet inngår i en nasjonal satsning på fergefri E39 fra Kristiansand til Trondheim, og er samtidig den største miljøsatsingen innen veiutbygging i Norge. Norconsult er også rådgiver for Lyse i forbindelse med utbygging av Lysebotn II kraftverk. Da Jernbaneverket, Statens vegvesen og Ruter nylig la frem en anbefaling om å utvikle kollektivnettverket i Oslo var Norconsult hovedrådgiver for konseptvalgutredningen. Norconsult arbeider i tillegg med InterCity-opprdraget (Tønsberg-Larvik og Porsgrunn-Skien) for Jernbaneverket. Dette er et stort prosjekt med over 50 km ny jernbane og en rekke stasjoner.

– Selv om konkurransen i markedet stadig skjerpes venter vi fortsatt høyt aktivitetsnivå fremover. Morgendagens vinnere er de selskapene som klarer å rekruttere og beholde de dyktigste medarbeiderne, sier Jacobsen.