Bygg-elever vant konkurranse med kjedereaksjonsmaskin

Byggteknikk fra Bjertnes Videregående Skole bygde kjedereaksjonsmaskin og gikk av med seieren i Helly Hansens Workwear Challenge. Se vinnerbidraget her.

I høst har Helly Hansen arrangert Workwear Challenge 2015 blant videregående skoler på Østlandet. Helly Hansen Workwear ønsket å utfordre Norges kommende håndverkere i en kreativ oppgave, og inviterte VG2 elever ved ulike faglinjer til å delta.

Byggteknikk fra Bjertnes Videregående Skole gikk av med seieren i konkurransen som gikk ut på at elevene skulle bygge en Rube Goldberg-maskin, det vil si en kjedereaksjonsmaskin.

En uke

Maskinen skulle vise den faglige kunnskapen til elevene og reflekterer faglinjen de går på.

–Det har vært utrolig gøy å bygge noe som er vårt eget, uten innblanding fra lærerne. I begynnelsen hadde alle i klassen mange ideer, og de beste gikk vi for. Skolen har hatt et lager med ubrukte doer i kjelleren, så den delen av maskinen var klar med en gang, men vi måtte hente litt inspirasjon på nettet også, forteller utnevnt lagkaptein, Marius Nielsen Garseg på Bjertnes Videregående Skole i en pressemelding.

Elevene fikk en uke på seg fra de fikk oppgaven til gjennomføring av selve konkurransedagen. I løpet av uken bidro hele klassen med ideer, innspill og konstruering av prototype.

Fire skolegrupper deltok

Totalt har fire skolegrupper, fra Jessheim, Drammen og Nittedal vært i ilden og vinneren ble kåret etter at alle gruppene hadde gjennomført og juryen har tatt en vurdering av bidragene tidlig i november. Vinnerteamet på Bjertnes vant Helly Hansen Workwear arbeidstøy til hele klassen.

– Yrkesfag er vår fremtid, og derfor ville vi gi elevene en oppgave knyttet til yrket sitt. Vi har utfordret elevene til å finne de kreative sidene ved deres faglinje. Det er både gøy og imponerende å se hva de får til, forteller Andreas Larsen, Nordic Marketing Specialist i Helly Hansen.