Fra venstre: Arve Grannes i Peab anlegg, Janne Staulen Venes i Statens vegvesen og Christer Blomkvist i Peab anlegg.

Peab signerte Lundbrua

Nå starter snart arbeidet med å bygge den nye Lundbrua på fv. 30 i Ålen.

Torsdag signerte Statens vegvesen kontrakt med Peab anlegg om bygging av nye Lundbrua. Entreprenøren leverte det laveste tilbudet i anbudskonkurransen.

Etter nyttår skal entreprenørens mannskap rigge seg opp på anleggsområdet. Før arbeidet med rivning av eksisterende bru kan begynne, må midlertidig omkjøringsveg og reservebru etableres nord for eksisterende bru.

Lundbrua går over elva Gaula i Ålen sentrum i Holtålen kommune i Sør-Trøndelag. Den gamle brua som står der i dag hadde en oppstuvende effekt da det var flom i elva Gaula i august 2011 og Ålen sentrum ble hardt rammet. Nå blir den erstattet med en ny betongbru som blir dimensjonert for 200-årsflom.

- Den nye brua blir 12 meter bred og 29 meter lang. Det blir et kjørefelt i hver retning og et gang- og sykkelfelt, sier prosjektleder Janne Staulen Venes i Statens vegvesen Sør-Trøndelag.

Brua fundamenteres direkte mot berget, med landkar på hver side. Det kommer til å gå med 440 kubikk betong og 90 tonn armering til byggingen av betongbrua.

I forbindelse med utbygginga skal NVE utvide elva horisontalt nedstrøms og oppstrøms ved fjerning av en bergnabb nedstrøms og noe utvidelse og plastring av elveskråninger på begge sider oppstrøms.

Nye Lundbrua skal etter planen stå ferdig til å settes på trafikk i juni neste år. Alle arbeidene er ferdig til juli. Vi ønsker å ha et nært samarbeid med Holtålen kommune, busselskapene og næringslivet i Ålen i anleggsperioden. Bare ta kontakt med Statens vegvesen dersom dere har noen innspill eller spørsmål.