Atlas Copco-knemater i skandinavisk standard

Den hydrauliske knemater HRD100 er nå tilgjengelig i skandinavisk standard.

Atlas Copco tilbyr nå knemater HRD100 i skandinavisk standard.

Maskinen er et av de kraftigste borsystem på markedet. Systemet kan blant annet kompensere for trykkendringer automatisk, ifølge en pressemelding fra Atlas Copco.

Betydelig energibesparelse

Den avgjørende fordelen for HRD100 er en enestående borhastighet og betydelig energibesparelse sammenlignet med vanlige pneumatiske eller elektriske fjellbor. Målt støy er ca. 50 prosent lavere enn i et pneumatisk bor.

Polyuretandekselet beskytter mot støy og gjør enheten støtsikker. Enheten tåler et fall fra to meter.

Femtrinns vannjustering

HRD-systemet består av fjellboret RD100, kraftforsyningsenheten PP100 og et utvalg av vannførende støtteben. Alle slanger og kabler er inkludert.

HRD100 har en femtrinns vannjustering til å hjelpe føreren bruke riktig mengde vann for hvert trinn. Og når boringen stopper, stopper vannstrømmen automatisk.

Høy borhastighet

– Vi har virkelig gjort en innsats for å sørge for høy borhastighet for lave driftskostnader. Men det er like viktig å lage et system som sparer operatørene energi ved å være lette og pålitelige, sier Business Line Manager Tomas Ulanderi Atlas Copco.

Enhåndsbetjening
Arbeid under jorden er hardt arbeid, men takket være enhåndsbetjening og bærehåndtak gjør HRD-systemet det enklere.

PP100-kraftforsyningsenheten kan stables og i hovedsak styre seg selv. Smarte funksjoner overvåker oljemengde og oljetemperatur. Vannkjøling og automatisk beskyttelse mot overoppheting betyr at sikkerhet og pålitelighet er i kjernen.

Systemet overvåker også oljevolum og kompenserer for forskjeller. Dette gjør at du kan arbeide med PP100 i 45 graders vinkel uten strømtap. Enkle verktøy gjør det enkelt å fylle opp hydraulikkoljen i gruven.