Arealforvalter

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7300 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeMøre og Romsdal
StedÅlesund
Søknadsfrist10.12.2015

I Statens vegvesen Region Midt er det ledige en stilling ved plan- og trafikkseksjonen med kontorsted Ålesund.

Seksjonen består i dag av 26 ansatte fordelt på kontor i Molde og Ålesund. Som en av to seksjoner i Vegavdeling Møre og Romsdal opererer vi tett opp mot vegen og dens brukere. Som medarbeider hos oss vil du gjøre vurderinger som betyr mye for de som skal ferdes og oppholde seg trygt langs vegene våre. Vi har blant annet ansvar for saksbehandling i henhold til veglov og plan- og bygningslov, planlegging av anlegg for alle typer trafikanter og en rekke andre trafikksikkerhetsoppgaver. Seksjonen arbeider tett mot kommuner og fylkeskommune, og representerer et sammensatt fagmiljø med store muligheter for faglig utvikling.

Hva skal du jobbe med?
Arbeidsoppgavene dine vil være:

  • Behandling av planer og andre saker etter plan- og bygningsloven,
  • Dispensasjoner fra byggegrense og avkjørselsaker etter vegloven med mer
  • Tilgrensende oppgaver innen areal- og planforvaltning som veiledning innen kommunal og privat planlegging.

Andre oppgaver som kan bli lagt til stillingene, men som vil utgjøre en mindre del, er behandling av saker knyttet til miljø, raste- og kvileplasser, trafikksikkerhet, skilting med mer. Noe reisevirksomhet må påregnes, og det er nødvendig med førerkort klasse B. Andre arbeidsoppgaver kan pålegges etter behov.

Hvem er du?
Du har minimum treårig universitets- eller høgskoleutdanning med relevante fagkombinasjoner, helst innen plan fag eller andre relevante fagområder. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen i utlandet, må den være godkjent av NOKUT ( www.nokut.no).

Du er nøyaktig, effektiv og strukturert, og liker å jobbe selvstendig så vel som å samarbeide med andre. Du er ambisiøs, tar initiativ og liker utfordringer. Meget god muntlig og skriftlig formuleringsevne er en forutsetning. Personlig egnethet vektlegges.

Hva tilbyr vi?

  • Engasjerende og viktige samfunnsoppgaver
  • Et godt og inkluderende arbeidsmiljø
  • Fleksibel arbeidstid
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger
  • Mulighet for etter- og videreutdanning.

Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til seksjonsleder Lisbeth Smørholm, telefon 928 27 024.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Søknad med CV sendes elektronisk. Bekreftede kopier av vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju. Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf. Offentlighetsloven § 25. Du vil i så fall bli varslet.

Søk her

Vis flere stillinger: