Byggmestere og entreprenører fikk inspirasjon til å bygge energieffektive hus med god komfort på årets Multikomfort-konferanse.

Stort engasjement på Multikomfort-konferansen

Det var stort engasjement for å øke kunnskapen om fremtidens energiteknologi, byggesystemer og materialer på årets Multikomfort-konferanse.

* Optimera AS og Brødrene Dahl AS har i samarbeid utviklet og definert Multikomfort for å øke kunnskapen om fremtidens energiteknologi, byggesystemer og materialer som forenkler valg av løsninger og produkter for boligeier, bygg og VVS.

* Standarden stiller høyere krav til løsninger og utstyr enn dagens TEK10. Med god design, miljø, inneklima, lys, støydemping, vedlikeholdsfrie og trygge løsninger i fokus, skal man bidra til komfortable og lønnsomme bygg for boligeier og byggmester.

 * Multikomfort er egnet for rehabilitering, ombygging og tilbygg (ROT). Standardene som er satt gjør det enkelt å bruke løsninger for rehabilitering som sikrer at eldre bebyggelse oppgraderes til dagens komfortnivå.

Optimera AS og Brødrene Dahl AS har i samarbeid definert og utviklet Multikomfort for det norske markedet. Årets Multicomfort-konferanse ble nylig arrangert på Farris Bad i Larvik. Her fikk byggmestere og entreprenører inspirasjon til å bygge energieffektive hus med god komfort.

– Vi har et sterkt ønske om å gj øre det enklere for v åre samarbeidspartnere å imøtekomme gjeldende byggekrav, samtidig som konseptet legger til rette for effektive og lønnsomme byggeprosjekter, sier Stene Bergsløkken som er direktør for Optimera Byggsystemer.

Grunnverdier i praksis

Den første dagen hadde Ole Petter Nyhaug et engasjerende foredrag om forbrukertrender og forbrukeratferd. Gustav Stenbeck fra Choice snakket om miljøvalg og Heidi Pettersvold fra Snøhetta snakket om bokomfort i morgendagens bygg. De fremmøte fikk fine perspektiver på det faglige gjennom foredragene til Arkitekt Bengt Gunnar Michelsen, distriktssjef Torstein Pedersen i GK RØR og sivilingeniør Ole Fleet.

Deltagere på konferansen fikk alle bli med på en rundtur i det prisbelønte Multikomfort-huset i Larvik. Det var dette huset som vant Wan Awards (WAN Sustainable Buildings) tidligere i år. Her fikk deltagerne se på løsningene i huset og diskutere dem med andre fagfolk. Mange benyttet også anledningen til å gå nøyere i gjennom løsningene i det flotte kompetansesenteret som er byget i tilknytning til huset.

Moderne boligbygging og rehabilitering

Workshops var stikkordet for dag to med st ø ydemping, lys og godt inneklima som tema. Det ble vist til konkrete løsninger, og deltakerne fikk mulighet til å dele sine erfaringer med hverandre.

– Dette er fordelen med å samle et stort fagmiljø . Da får vi muligheten til å dele erfaringer og sparre med kunnskapsrike og engasjerte mennesker, kommenterer teknisk sjef Christoffer Aas Clementz i Optimera.

Ledelsen fra både Optimera og Brødrene Dahl var representert ved å pningen av seminaret.

– Vi ser at vi vinner priser og får internasjonal oppmerksomhet for design og løsninger. Når vi i tillegg opplever et så stort engasjement så er det klart at vi fortsetter å utdanne byggmestere og entreprenører også i fremtiden, sier en fornøyd Stene Bergsløkken.