Ap: – For lite for å møte arbeidsledigheten

Ap er bekymret over pengebruken i de borgerlige partienes budsjett og over det partiet mener er manglende tiltak mot den økende arbeidsløsheten.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen roser Venstre og KrF for å ha sørget for mer penger til lærere, kjernetid i barnehagen, kollektivtransport og klima, men mener budsjettet har en alvorlig mangel.

– Til tross for at de bruker rekordmange penger, så har de ikke vært opptatt av å møte den ganske dramatiske ledighetssituasjonen vi nå ser i norsk økonomi, sier hun til NTB.

– Vi hører nå om rekordhøye varsler om oppsigelser og permitteringer, men det er ingen ting som tyder på at de fire partiene har vært særlig opptatt av dette når de har snakket sammen, mener hun.

Hun mener budsjettet mangler retning, og at pengene klattes utover på veldig mange formål. Hun er også overrasket over at Venstre og KrF ikke har klart å få ned den rekordstore oljepengebruken.

– Til tross for at alle opposisjonspartier har lagt fram alternative budsjetter hvor de har sagt at de mener at regjeringen har brukt for mye penger, har de ikke gjort noe med dette, påpeker hun.

Marthinsen mener også det er en svært dårlig idé å ta økt utbytte fra statlig eide selskaper.

– I en tid hvor vi trenger flere arbeidsplasser og økte investeringer, er dette rett og slett kontraproduktivt, sier hun.