Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Kraftig vekst i anlegg

Til tross for en nedgang i tilgangen på nye bygge- og anleggsordre i tredje kvartal 2015, har veksten vært kraftig sammenliknet med samme kvartal i fjor. Økningen det siste året har særlig vært sterk innen anleggssektoren.

Det skriverStatistisk sentralbyrå(SSB) i en artikkel på sine nettsider.

Verdien av ordretilgangen for bygge- og anleggssektoren har, ifølge SSB, økt med 15 prosent fra tredje kvartal 2014 til samme kvartal i år.

Det har vært størst økning i anleggssektoren, hvor tilgangen på nye ordre økte med 37 prosent, heter det i artikkelen på ssb.no. Tilsvarende økte tilgangen av nye byggeprosjekter syv prosent i samme periode.

Sammenliknet med forrige kvartal har ordretilgangen for bygge- og anleggsprosjekter, ifølge SSB, gått ned med 12 prosent.

Ordrereserven for hele bygge- og anleggsnæringen har økt med 8 prosent sammenliknet med tredje kvartal 2014. Økningen skyldes blant annet at beholdningen av boligprosjekter steg med 26 prosent. Fra andre til tredje kvartal i år hadde ordrereserven en svak stigning på to prosent, heter det i artikkelen på ssb.no.