Roald RøsandKonsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast takker Røsand.Adm. dir. Kari Sandberg i EBA berømmer Røsand for innsatsen han har lagt ned i organisasjonslivet.Adm. dir. Eskild Røsand i Betonmast Røsand.Per Helge Pedersen overrekker en hilsen til Røsand for hans lange innsats for næringen.

Mange ville hedre Røsand

Roald Røsand har lagt ned en stor innsats for byggenæringen i sin rolle som samfunnsbygger både som entreprenør og gjennom sine ulike funksjoner innen organisasjonslivet.

Røsand er nå i ferd med å avslutte sin lange periode som sentral leder i Brødr. Røsand, nå Betonmast Røsand. Han har bygget opp denne virksomheten til å bli en betydelig aktør i Møre og Romsdal og Midt-Norge, men overlot for en periode tilbake over roet til sønnen Eskild Røsand, som nå styrer virksomheten Betonmast Røsand.

Roald Røsand hadde i utgangspunktet planer om å trekke seg litt tilbake, men takket nylig ja til å overta stillingen som eiendomssjef i Kristiansund kommune.

- Jeg ønsker ikke å bli en syvende far i huset, og derfor er det best at jeg forlater den daglige driften i selskapet og konsentrerer meg om andre oppgaver, sier Røsand. Han ser nå frem til å bli en stor eiendomsbesitter på Nordmøre.

Røsand har hatt en lang og betydningsfull karriere i byggenæringen bak seg, og tidligere denne uken ble det invitert til en samling i Oslo for mange av dem han har arbeidet tett med opp gjennom årene. Spesielt ble her arbeidet han har lagt ned i organisasjonslivet trukket frem. Han har hatt verv både innen EBA samt BNL og NHO. Ikke minst har han sittet som styreleder i EBA Møre og Romsdal gjennom veldig mange år, og dermed spilt en viktig rolle i utviklingen av entreprenørbransjen– og dette var det mange som ønsket å takke ham for.