Alternativ 3 a for Entras prosjekt i Holtermannsveien har 20 etasjer på det meste. Det er en variant av dette med maksimalt 15 etasjer som nå er stemt gjennom i Bystyret. Illustrasjon: Pir IITrondheim-politikerne har gått opp fra alternativet som rådmannen stilte seg bak. Illustrasjon: Pir II

Åpner for Lerkendal-høyhus

Trondheim-politikerne gir nå grønt lys for 15 etasjer innenfor byporten ved Lerkendal.

Det skriverAdresseaviseni en artikkel på sine nettsider.

Bystyret i Trondheim godkjente, ifølge artikkelen, Entras planer om bygging av en høyblokk i Holtermannsveien torsdag ettermiddag.

Opprinnelig var tomten regulert for 30.000 kvadratmeter, men nå åpner politikerne for at Entra får bygge 40.000, skriver adressa.no.

Ett av byggene blir på 15 etasjer, og tre andre får omtrent halvparten av dette.

– Det er viktig med høy utnyttelse av en tomt med beliggenhet tett inntil en av byens hovedinnfartsårer, sier Geir Waage, gruppeleder for Arbeiderpartiet.

Rådmannen vil tillate maksimalt sju etasjer, blant annet fordi tomta ligger utenfor området som ansees som egnet for høyhus. I tillegg mente rådmannen politikerne burde avvise planene fordi høyhusene i planforslaget vil forstyrre Nidarosdomens dominans i Trondheims sentrale, historiske landskapsrom.

Utkastet avbildet øverst i artikkelen viser Entras forslag om 20 etasjer. Det er en variant av dette som torsdag ble stemt gjennom i bystyret.