<p>- Vi ønsker at Betongkonferansen skal være en arena for faglig påfyll og en viktig møteplass for våre betongmiljøer, sier adm direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør (til venstre). Anleggsleder Arthur Korneliussen fra Veidekke Entreprenør Bergen og prosjektleder Torgeir Skorgen Bue fra Veidekke Entreprenør M. Kristiseter har tidligere jobbet sammen på Bybanen i Bergen. (Foto: Svanhild Blakstad)</p>Leder i V-teknikk, Eivind Heimdal, ledet Veidekkes betongkonferanse 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Adm direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør fokuserte blant annet på HMS i sitt innlegg under Betongkonferansen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Bente Lillestøl i Veidekke på Betongkonferansen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Prosjektleder Hans Halse fortalte om gigantprosjektet Pyramiden i Stockholm, hvor Veidekkes bygger nytt hovedkontor for SEB. (Foto: Svanhild Blakstad)Veidekke-pensjonist og sivilingeniør Ivar Måge har 25 års fartstid fra konsernet og brukes fortsatt som konsulent på enkelte prosjekter. Her med Christine Hauck, avdelingsleder betong i V-teknikk. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Veidekkes betongkonferanse 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Tidligere leder i V-teknikk, nå pensjonist, Arne Havikbotn, var også med på Veidekkes betongkonferanse 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Veidekkes betongkonferanse 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Veidekkes betongkonferanse 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Etantank i Stenungsund, Sverige - en av kandidatene til Veidekkes Betongpris 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Trafikkforplass og vei på Oslo lufthavn Gardermoen - en av kandidatene til Veidekkes betongpris 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Gaularfjell Utsikten - av kandidatene til Veidekkes betongpris 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)en rekke av Veidekkes samarbeidspartnere og leverandører var også tilstede på Betongkonferansen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)En rekke av Veidekkes samarbeidspartnere og leverandører var også tilstede på Betongkonferansen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)En rekke av Veidekkes samarbeidspartnere og leverandører var også tilstede på Betongkonferansen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Veidekkes betongkonferanse 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Veidekkes betongkonferanse 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Veidekkes betongkonferanse 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)

Ny rekord for Veidekkes betongkonferanse

Veidekkes betongkonferanse satte ny deltakerrekord da over 170 ansatte fra hele konsernet møttes på Lillestrøm torsdag. (Bildekarusell)

– Dette er konferansen for oss som spiser betong til frokost, sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke entreprenør humoristisk til Byggeindustrien like før åpning.

Eivind Heimdal ledet Betongkonferansen. (Foto: Svanhild Blakstad)

Betongkonferansen er et årlig arrangement for betongmiljøene i Veidekke i Skandinavia, og i år gjennomføres den for 21. gang på Thon Hotel i Lillestrøm. Over 170 deltakere fra konsernets ansatte i Norge, Sverige og Danmark, inkludert samarbeidspartnere, leverandører, studenter fra NMBU og gjester hadde møtt opp for å få med seg fagkonferansen.

Leder for Veidekkes fagavdeling for V-teknikk, Eivind Heimdal, var konferansier, og kunne fortelle at konferansen er et viktig arrangement for Veidekke.

Samler betongmiljøet
– Her har vi deltakere på alle nivåer, fra fagarbeidere til konsernledelse. Vi ønsker å samle et bredt fagmiljø fra hele konsernet, slik at man kan møtes for faglig påfyll, erfaringsutveksling og sosialt samvær, sier han.

Adm direktør Dag Andresen orienterte om markedet, konkurransen og utviklingen fremover. Han la også stor vekt på HMS-biten:

– Hovedmålet innen HMS er et skadefritt Veidekke. Det er basene våre som har den tøffeste jobben med HMS, og her må vi som ledere være 100 prosent tydelige. Ingen jobb er så viktig at den ikke kan utføres sikkert, sier Andresen.

Treffer kolleger
Prosjektleder Torgeir Skorgen Bue i Veidekke-selskapet M. Kristiseter i Molde deltar på konferansen for første gang.

– Som forholdsvis nyansatt i Veidekke-systemet er det spennende å være her. Det er mye interessant faglig å få med seg, ikke minst innen V-teknikk, sier han.

Anleggsleder Arthur Korneliussen fra Veidekke Entreprenør Bergen er mangeårig deltaker på konferansen og setter pris på muligheten til treffe kolleger. – Jeg har jobbet på anlegg i mange år og kjenner mye folk. Det er kjekt å møte igjen gamle kjente og utveksle erfaringer, sier han.

Korneliussen og Skorgen Bue har tidligere jobbet sammen på Bybanen i Bergen.

I tillegg til ansatte fra konsernet, hadde Veidekke også invitert flere leverandører og samarbeidspartnere: Mapei, Stenseth RS, Ischebeck, Kynningsrud Fundamentering, Ramirent, Norbetong, Unicon, Betong Øst, Ølen Betong og Cemex. Flere av disse hadde stand i utstillingsområdet.