Illustrasjon: Plan 1

Posten i havn med terminaltomt i Tromsø

Posten og Brings nye logistikksenter i Tromsø skal ligge på havna i Breivika. Både Posten Norge, Tromsø kommune og Tromsø havn ser med glede på etableringen.

Styret i Posten Norge besluttet i juni å investere 270 millioner kroner for å samlokalisere all virksomhet i Tromsø. Flere tomtealternativer har vært vurdert, og konsernet er nå kommet til enighet med Tromsø Havn om at logistikksenteret skal legges i Breivika nord for Tromsø sentrum. Deler av tomten skal fylles ut i sjøen, og tomten skal delvis kjøpes og delvis festes. - Dette er en stor dag for Posten og Bring. Med tomten på plass, kan vi gå i gang med å bygge en topp moderne terminal. Det gir våre kunder et bedre tilbud, våre medarbeidere en mer attraktiv arbeidsplass, og bidrar til at konsernet oppnår våre ambisiøse miljømål, sier distriktssjef Torstein Stormo i Posten Norge.

Fornøyd byrådslederOgså byrådsleder Kristin Røymo i Tromsø kommune er glad for etableringen: - Posten har alltid vært viktig for oss, og både for byen og for havna er det positivt at Posten-konsernet satser her. Også Tromsø kommune er opptatt av miljøet, og vi er helt avhengig av at bedrifter som Posten går foran, sier hun.

Skal stå klar i 2017Byggestart for Postens og Brings logistikksenter er planlagt til andre halvår i 2016, og åpning vil bli i 2017. Bygningen blir på 12.000 kvadratmeter, og blir arbeidsplass for rundt 315 medarbeidere. De kommer fra dagens postterminal på Langes, Bring-terminalen i Breivika noen hundre meter unna den nye tomten, og distribusjonsenheten i Tromsdalen.