Sør-Trøndelag fylkeskommune på inspirasjonstur til Oslo

Sør-Trøndelag fylkeskommune skal rehabilitere flere skoler, blant annet katedralskolen og Gerhard Schøning skole. For å være godt forberedt, reiser de rundt på inspirasjonsturer for å lære mer om skolerenovering.

Denne uka var det Undervisningsbygg i Oslo kommune som var vertskap. Hele avdelingen fra Sør-Trøndelag bygge- og eiendomstjenesten bestående av 20 ansatte, gjestet Hersleb skole og Edvard Munch videregående, sentralt i Oslo sentrum. Her fikk de grundige presentasjoner fra rehabiliteringsprosjektene og de fikk se skolene ute, og inne.

Interesserte i alt fra organisering til brukermedvirkning

Undervisningsbyggs prosjektledere Ragnar Jacobsen og Per Morten Kals snakket om rehabiliteringsprosessene og forklarte hvordan det var å samarbeide med byantikvaren. Trønderne fikk mange gode innspill, som de tar med seg hjem igjen til videre planlegging.

Ragnar Jacobsen i Undervisningsbygg syns det var veldig hyggelig å vise frem Edvard Munch videregående, som han var prosjektleder for.

- Gjestene fra Sør-Trøndelag var interessert i mye, både løsninger som ble presentert, samarbeidet med antikvariske myndigheter, organisering av byggeprosjektet og brukermedvirkning, sier han.

Reiser til flere steder

To av deltakerne fra Sør-Trøndelag fylkeskommune er prosjektleder Arild Aagesen og økonomirådgiver Anne Karin Flovik. De syns det er inspirerende å se andre prosjekter, og de lot seg imponere over Oslo kommunes satsinger.

- Det er helt topp å reise rundt for å lære av andre. I tillegg til Oslo, har vi vært i Belgia og sett på skoler, og vi skal også se skoler i Kristiansand og Stavanger, sier de.