Hvor stort er potensialet for bruk av funksjonskrav i byggebransjen?

Difi arrangerer frokostseminaret Bygg med funksjonskrav 27. november. Her kan du og lære mer om bruk av åpne funksjonskrav i byggebransjen.

- En konkurranse med funksjonskrav særpreges av større vekt på mål og resultater. Det grunnleggende prinsippet er at oppdragsgiver beskriver behov ved krav til ytelse og funksjon, dvs hva som skal oppnås, og ikke hvordan. Funksjonskrav er derfor viktige for å stimulere til utvikling av nye løsninger, heter det i en melding fra Difi.

Funksjonskrav i bygganskaffelser er ikke nytt. 

- Men utnytter byggebransjen det fulle potensialet som denne type spesifikasjoner gir? Utvikling av funksjonskrav krever en helhetlig tenking rundt effekten av hva en vil oppnå med anskaffelsen. For å unngå kostbare feil knyttet til kravspesifikasjonen, må fagfolkene samarbeide med innkjøpsavdelingen. Dette forutsetter at virksomheten er rigget for å tenke behov og ikke løsning, skriver Difi.

De inviterer til frokostseminar om bruk av funksjonskrav. Målet med seminaret er at deltakerne skal få økt kunnskap om at regelverket for offentlige anskaffelser legger til rette for å bruke funksjonskrav og dialog, og at dette kan gi bedre kvaliteter i BAE-prosjektet. 

-  I tillegg er det et mål at deltakerne få økt kunnskap om at regelverket for offentlige anskaffelser legger til rette for å tenke dialog og innovasjon i BAE-prosjekter, både før, under og etter at konkurransen er gjennomført.

Les mer om arrangementet her