Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Vil ha 200 millioner til E18-prosjekt de er imot

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo råder Stortinget til å bevilge 200 millioner kroner E18 Vestkorridoren, et prosjekt som byrådet mener «må stanses».

Det skriverNRK Østlandssendingeni en artikkel på sine nettsider.

Johansens anbefaling kommer i forbindelse med at Stortinget skal vedta regjeringens forslag om å bruke 200 millioner kroner til grunnerverv mellom Lysaker og Ramstad i 2016, hvilket er en del av planen for E18 vestover.

Det nye byrådet i Oslo, som består av Ap, SV og Miljøpartiet de Grønne (MdG), har skrevet følgende i samarbeidsplattformen de styrer hovedstaden etter:

«Arbeid med prosjektering, regulering og grunnerverv som bygger opp under økning av veikapasiteten må stanses. (...)»

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier til NRK at dagens Oslopakke 3-avtale, med blant annet E18 vestover, ligger fast til en ny eventuelt er fremforhandlet i februar.

– Det er vårt råd at Stortinget tar hensyn til det nye politiske flertallet i Oslo og Akershus som skal forhandle frem en ny avtale, sier han.

– Kommunen mener arbeidet med E18 videre ikke må legge begrensinger for handlingsrommet i forhandlingene i februar. Det er kloke formuleringer også Høyre og Venstre har stilt seg bak. Sittende byråd er tydelige på at arbeid med blant annet grunnerverv som bygger opp under økning av veikapasitet må stanses, sier han.

MdG, som har uttalt at de ikke vil at en eneste meter E18 skal bygges ut vestover, vil ikke uttale seg overfor NRK i saken.