<p>Sebastian Schouten er Norges største tulipanprodusent. Her viser han frem et stort knippe av utvalget har har i sitt gartneri i Lier i forbindelse med Tulipanens dag i mars 2015 i Oslo. (Arkivfoto: Svanhild Blakstad)</p>Fra tulipanens dag 2015. (Foto: Plantmania)Nå er tulipanene her! (Foto: Tonje Bergh)Tulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. Her fra tulipanproduksjon i Lier. (Foto: Tonje Bergh)Tulipanens dag 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Nå er tulipanene her. (Foto: Ibulb)Nå er tulipanene her! (Foto: Ibulb)Nå er tulipanene her! (Foto: Tonje Bergh)Tulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. (Foto: Tonje Bergh)Tulipanens dag 2015. (Foto: Plantmania)Tulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. Her fra tulipanproduksjon i Lier. (Foto: Tonje Bergh)Tulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. Her fra tulipanproduksjon i Lier. (Foto: Tonje Bergh)Tulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. (Foto: Tonje Bergh)Tulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. (Foto: Ibulb)Nå er tulipanene her! (Foto: Tonje Bergh)Tulipaner på sitt vakreste, mai 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Tulipaninspirasjon – slik kan du mikse og matche med tulipaner.Finn Schjøll er en stor tulipanelsker. Her fra Tulipanens dag tidligere i år. (Foto: Svanhild Blakstad)Tulipaninspirasjon – slik kan du mikse og matche med tulipaner til påske. Foto: Foto: Ibulb/Tonje BerghHerr og fru Jørgensen - ny hage- og livsstilsbutikk som åpner i Sandefjord 1. mars.Tulipanens dag 2015. (Foto: Plantmania)Tulipanløk.Tulipanens dag 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Tulipanens dag 2015. (Foto: Plantmania)Tulipanens dag 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)

Nå er tulipanene her

Midt i mørkeste november dukker de opp. Herlig, ferske, knitrende og fargesprakende tulipaner rett fra gartneriet.

Røde, gule, oransje, lilla, rosa, hvite – la tulipanene lyse opp en ellers så mørk og fargeløs november, oppfordrer planterådgiver Tonje Bergh ved Plantmania.

Tulipaner i lange baner
Tulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. Sesongen strekker seg fra slutten av oktober til påsketider, og i løpet av denne perioden er det over 80 millioner tulipanløker som blitt satt og dyrket fram til blomst i norske tulipan gartnerier. Det betyr at det er kort vei fra produksjonen i gartneriet og hjem til deg. Dermed er du sikret friske og holdbare tulipaner som du kan glede deg over lenge.

Fra tulipanens dag 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)

En fargeglad blanding
En stor bukett med bugnende tulipaner i blandede farger fanger oppmerksomheten uansett hvor de plasseres. Tulipaner passer perfekt i litt store tunge vaser med vid åpning slik at det blir plass til en stor bukett. Er vasen i tillegg transparent kan man også se de flotte lyse grønne stilkene som gir en fin kontrast til blomstenes farger.

Interesse for nye sorter
Sortimentet av tulipaner er stort – det finnes nesten 6000 ulike tulipansorter i verden. I Norge dyrkes det over 50 ulike sorter, og formen varierer fra den klassiske tulipanformen til fylte blomster, liljeformede, frynsete og de spennende papegøyesortene. Flere sorter har også en svak duft.

Tips til langvarig blomsterglede
Tulipaner er lite kravstore blomster, så lenge de får påfyll av vann hver dag. En bukett med tulipaner holder seg minst 1 uke, om ikke lenger.

Så enkelt og vakkert kan det gjøres! (Foto: Plantmania)

Picasa

·Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.
·Lag et nytt snitt i tulipanene før du setter dem i i en ren vase. Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann
·Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.
·Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.
·Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten vil det forlenge holdbarheten.
·Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.
· Tenk på plasseringen av tulipanene. Frukt utsondrer etylen som påskynder aldringen av blomstene.