NHO-direktør Kristin Skogen Lund. Foto: Sindre Sverdrup Strand

NHOs årskonferanse: Det nye arbeidslivet

Hva skjer når intelligente roboter, smarte sensorer, 3D-printing og stadig mer avansert dataanalyse inntar det norske arbeidslivet?

7. januar 2016 åpner Oslo Spektrum dørene til det som av mange blir omtalt som årets viktigste konferanse. NHOs årskonferanse har denne gangen fått navnet Remix – det nye arbeidslivet. Her vil NHO peke på sterke trender som vil påvirke arbeidshverdagen til de aller fleste.

Mange hevder vi står overfor en ny industriell revolusjon – der digitalisering og automatisering treffer nye sektorer, næringer og arbeidsområder.

– Vi står overfor store og fundamentale endringer i arbeidslivet. I årene fremover kommer vi til å samhandle med teknologien på måter vi ikke har sett maken til tidligere. Det er dette som gjør endringene annerledes. Derfor må vi ha en bred tilnærming og se dette fra mange sider, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Det legges opp til at vi skal se nærmere på hvor godt utgangspunkt Norge og norsk næringsliv har for å møte disse endringene.

– Dessuten kommer vi til å se på hvordan vi kan bruke det utgangspunktet til å sørge for at norsk arbeidsliv er i tet på utvikling og bruk av ny teknologi, sier NHO-sjefen.

På scenen under NHOs årskonferanse stiller norske og internasjonale eksperter, beslutningstakere og bedrifter som sammen skal belyse et arbeidsliv i endring.