Adm. dir. Carl Ronny Olsen satser nå friskt med sine ulike frostsikringsprodukter.

Satser bredt med HMS- og frostsikringsprodukter

Carl Ronny Olsen, adm. dir. i Dia Proff Norge AS, er en av de som håper på en kald og snørik vinter. Da vil frostsikringsproduktene hans få en flying start.

For to år siden fikk Dia Proff en forespørsel om de kunne levere frostfrie slanger til sine kunder som driver med diamantsaging. Da kom Olsen i kontakt med den amerikanske produsenten Polarflex som produserte denne typen frostsikringsutstyr. Han sikret seg agenturet for hele Europa, og de startet med salg av frostfrie slanger. Nå er satsingen utvidet til å omfatte seks ulike produktgrupper.

– Nå går vi bare og venter på at kulden skal slå inn, sier en spent Olsen. Han legger ikke skjul på at han har satset stort innen dette feltet - en satsing har gjør gjennom etablerte Dia proff Norge AS.

– Produktene har en samfunnsmessig nytteverdi for både næringsliv og private husstander. Samfunnet blir belastet med omfattende kostnader i forhold til å forebygge skli- og bruddskader. Disse produktene kan forhindre dette, mener han.

Krevende

– Det har vært krevende å drive med de tradisjonelle oppgavene i Dia Proff samtidig som vi har økt satsingen inn mot Polarflex, sier Olsen. Han er snart inne i sin tredje vintersesong, og nå skal de treffe bredere enn noen gang.

– Salget av frostfrie slanger har gått bra, og produktet er solid. Derfor har vi også sett mot andre konsepter vi mener vil kunne slå an i vinterlandet Norge, samt i de andre nordiske og nordeuropeiske markeder, legger han til. Produktene som nå er å finne i porteføljen hans er ved siden av slangene, frostsikringskabler, snøsmeltematter, profesjonelle snøsmeltematter, teletiningsmatter samt tak- og takrennematter.

– Flere av disse burde være nyttige for mange i byggenæringen. De frostfrie løsningene vil for eksempel kunne brukes for vanntilførsel på brakkeanlegg. De er godkjent for drikkevann, og kan kobles rett i de tradisjonelle uttakene. Disse vil kunne levere vann hele året. Utstyret er termostatstyrt eller kan styres manuelt, og bruker dermed minimalt med strøm, legger Olsen til. Han mener at også teletiningsmattene vil kunne være en nyttig løsning.

– For å opprettholde HMS-kravene er alle nødt til å legge til rette for en trygg adkomst, enten om folk skal på jobb, eller om eiendommen er en del av det offentlige rom. Snøsmeltemattene kan sikre dette, sier han.

Skal hindre takras

Det nyeste tilskuddet i frostsikringsfamilien, er et nyutviklet produkt som skal hindre takras.

– Det er en velkjent utfordring at smeltevann fra tak, enten som følge av solskinn eller dårlig isolering, gjentagende fører til at det bygger seg opp istapper langs takrenner og takskjegg. Mange bygårder og andre bygninger representerer om vinteren en livsfare i form av tunge istapper som faller ned og potensielt skader personer og materiell. Hus- eller grunneier er lovpålagt å forebygge denne faren. Vi har nå løsninger som skal virke permanent forebyggende mot denne faren, sier Olsen. De har sammen med produsenten utviklet is- og snøsmeltingsmattene for tak, takrenner og takrenneavløp.

– Systemet kan plasseres rett på alle typer takrenner og tak for å eliminere dannelse av is, snø og istapper. Mattene varmes opp i hele sin flate og en termostatstyring sørger for å aktivere systemet når behovet melder seg. Systemet krever ingen elektriker, men er plug-and-play. Matter og kabler kan seriekobles og kommer i forskjellige lengder, utdyper en engasjert Olsen.

Han har stor tro på at disse ulike produktene vil slå an i markedet, men er innstilt på at det vil ta noe tid før markedet ser potensialet i konseptet.

– Det tar tid å innarbeide nye løsninger som har vært ukjente i markedet. Vi er derfor på utkikk etter samarbeidspartnere for å få ut produktene. Vi har inngått samarbeid med tunge aktører som Felleskjøpet, Ahlsell, Brødrene Dahl og Heidenreich for distribusjon av de frostfrie slangene, men vi er også på utkikk etter forhandlere som vil se på andre løsninger. Vi har solgt bra ut fra kontoret på Kjeller, men vi har selv ikke kapasitet til å bringe satsingen opp på det nivået som trengs for å treffe enda bredere. Det kan vi gjøre sammen med andre, sier Olsen.

Det nyeste tilskuddet i frostsikringsfamilien skal hindre takras. Foto: Dia Proff