Bilde fra NCCs HMS-uke i Trondheim i år. Foto: NCC

Åtte år uten fraværsskader for NCC i Trondheim

I oktober markerte distrikt Trondheim i NCC sitt åttende år uten fraværsskader på egne ansatte.

Det skriver NCC i en pressemelding mandag.

Distrikt Trondheim har, ifølge pressemeldingen, hatt et snitt på omtrent 100 ansatte i løpet av de siste åtte årene, og ingen av dem skal i denne perioden ha hatt skader som har medført fravær, skriver konsernet.

– I NCC førsøker vi alltid å hylle hverdagshelter som utmerker seg på en spesiell måte. I mine øyne er derfor alle fagarbeiderne og verneombudene hos oss hverdagshelter. Den innstillingen de har til sikkerhet, er grunnen til at vi er der vi er i dag, uttaler HMS-leder i DK Trondheim, Steinar W. Berg, i pressemeldingen.
I løpet av de tre siste årene er det, ifølge meldingen Trondheim som har levert flest RUH (rapport om uønsket hendelse) av alle distriktene i NCCs byggdivisjon.

– Som kjent brukes RUH til å se trender på hva som er farlig arbeid, slik at vi kan forebygge nettopp disse situasjonene. Dette er fagarbeiderne i Trondheim dyktige på. Det vi skal bli enda bedre på er skader forbundet med underentreprenører. Vi har dessverre hatt fraværsskader hos disse i løpet av de åtte årene, påpeker Berg.

Det skal også ha inntruffet mindre alvorlige skader på NCC-ansatte i løpet av perioden, men i disse tilfellene har distriktet tilrettelagt ved å finne alternativt arbeid.