Fagansvarlig laborant Finnmark

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er nær 24 milliarder kroner (2014), og halvparten av de 6 400 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

«Veidekke – lokalt nærvær, skandinavisk styrke»

FirmaVeidekke Industri
FylkeFinnmark
StedAlta
Søknadsfrist01.12.2015

Vi ønsker å heve kompetansen og kapasiteten på vårt driftslaboratorium ved avdeling Finnmark, og søker derfor etter en systematisk og driftig fagansvarlig laborant.

Arbeidsoppgaver
Du vil være både praktisk laborant og faglig leder for asfaltlaboratoriet i Finnmark, og er bindeleddet mellom driftslabene, regionslaboratoriet, drifta i produksjon og ute på vei, kompetansesenteret vårt og avdelingsledelsen.

Du skal holde styr på prøvetakingen på anleggene våre i Alta, Kirkenes og eventuelle mobile oppstillinger gjennom asfaltsesongen. Du må kunne koordinere prøvetaking i produksjon og ute på vei samt analysene som gjennomføres på driftslabene.

Vi utfører kvalitetskontroller av råvarer, produsert og lagt asfalt samt labutstyr med tanke på å oppdage avvik raskest mulig. Alle kontroller må utføres på rett sted til riktig tid for at vi skal sikre god kvalitet på produktet vårt – asfalten.

Rapportering går til Statens vegvesen samt internt til regionslab og anleggsledelsen.

Kvalifikasjoner

Vi ønsker deg som er ingeniør eller har annen teknisk utdanning og kan praktisk laboratoriearbeid. Aller helst har du erfaring fra asfaltlab, men det er ikke et krav. Det er derimot et krav at du har gode holdninger til HMS.

Du må beherske data slik at du lærer deg dataprogrammene våre og ha forståelse for kvalitet. Du må kunne planlegge prøvetaking og labarbeid på flere laber samtidig, følge opp kontroller ute på veien, og delegere oppgaver ut fra de ressursene som er tilgjengelig.

Du forstår og gjør deg forstått på norsk (skandinavisk) og engelsk.

Profil

Veidekkes verdier Profesjonell – Redelig – Entusiastisk – Grensesprengende, er viktige for oss og for å bli en av oss må du kunne stå for disse.

Du må være systematisk, nøyaktig og kunne samordne mange ting på en gang. Du tar initiativ og involverer de omkring deg, og du snakker godt med kolleger på alle nivåer. Du må kunne lære opp de som er ute i drift til å utføre gode prøvetakinger. De må få forståelsen av at det er viktig å følge prosedyrer for å sikre god kvalitet.

Om du ikke er av den utadvendte typen må du uansett kunne omgås med mennesker av alle slag. Glimt i øyet og god humor på arbeidsplassen også er viktig.

Om du anser HMS som en viktig del av arbeidshverdagen, har stort pågangsmot og trives når du jobber sammen med andre vil det også hjelpe. Vi ser kort og godt etter en driftig laborieleder som kan løfte fagmiljøet på laboratoriet vårt.

Vi tilbyr

Om du blir vår nye fagansvarlige laborant blir du en del av en avdeling som er uformelle i sin omgangstone og har et hyggelig arbeidsmiljø. I vår verden er den beste skolen praktisk erfaring i prosjekter. Det er her, ikke bare du, men vi også lærer mest og best – i samspill med alle aktørene rundt oss. Som et tillegg har vi mange bra kursopplegg du kan ta gjennom Veidekkeskolen.

Vi er et stort skandinavisk selskap med store muligheter for deg. Vi har også gode pensjons- og forsikringsordninger i Veidekke og du vil sammen med alle andre i Veidekke få mulighet til å eie egen bedrift gjennom Veidekkes aksjeprogram for ansatte. I dag eier vi over 18 % av aksjene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

Søk på jobben her

Spørsmål om jobben?

Ståle Kjellmann

915 57 620

stale.kjellmann@veidekke.no

Vis flere stillinger: