Administrasjonen i Lillehammer kommune foreslår at det bygges en ny storskole i Nordre Ål I Lillehammer. Det betyr at de to skolene Kringsjå og Ekrom legges ned fra skolestart 2018 (foto: Jørn Hindklev).

Innstiller på ny storskole i Lillehammer

Rådmannen i Lillehammer innstiller på å legge ned Ekrom og Kringsjå skoler og erstatte disse med en ny skole i Nordre Ål i Lillehammer.

Kommunestyret i Lillehammer har tidligere vedtatt at rådmannen skal utrede framtidig barnehage- og skolestruktur i Lillehammer kommune. Etter en grundig prosess innstiller nå rådmannen på å legge ned Ekrom og Kringsjå skoler og erstatte disse med en helt ny skole i Nordre Ål, melder Lillehammer kommune på sin internettside.

Samtidig legges det også fram forslag om at Jørstadmoen skole endelig får sin sårt tiltrengte utbygging. I tillegg foreslår rådmannen å bygge ny og tilrettelagt barnehage i Nordre Ål.

- Vi håper det nå blir en ny, flott skole i Nordre Ål for elever som gjennom lang tid blant annet har slitt med dårlig bygningsmasse Vi ønsker det aller beste for elevene, og en omlegging av strukturen vil skape god kvalitet i alle ledd, sier skolesjef Håvard Ulfsnes i Lillehammer kommune.

Innstillingen innebærer at det bygges ny skole med tre parallellklasser på hvert trinn i Nordre Ål. Målet er at den skal være ferdigstilt 01.08.18. Rådmannen innstiller også på at byggetrinn to settes i gang ved Jørstadmoen skole, slik at det blir plass til to parallellklasser på hvert trinn. Målet er at dette også skal være ferdig 01.08.18. I tillegg innstilles det på å sette i gang prosjektering av en ny seks-avdelingsbarnehage i Nordre Ål. Planen er at den skal være ferdig 01.08.19.

I sammenheng med planene om nye skole- og barnehagebygg foreslås det også at enkelte eksisterende skoler/barnehager legges ned:

Buvollen skole med virkning fra 01.08.16

Saksheim skole med virkning fra 01.08.16

Ekrom skole med virkning fra 01.08.18

Kringsjå skole med virkning fra 01.08.18

Buvvollen barnehage med virkning fra 01.08.16

Skårsetlia naturbarnehage med virkning fra 01.08.19