Foto: Hinna Park

Jåttåvågen er vinneren av Cityprisen i Rogaland

Vinner av Cityprisen Rogaland 2015 er byområdet Jåttåvågen for de ambisiøse mål som er lagt til grunn i planlegging og gjennomføring av områdets utbygging. 

- Kvalitetene er et resultat av fint samspill mellom mange aktører. Prisen går til Stavanger kommune og Hinna Park som de viktigste, heter det i en uttalelse fra juryen.

Følgende tre kandidater var nominert:

- Bystasjonen, Sandnes

- 2020 Park, Forus

- Jåttåvågen, Hinna

Juryen for Rogaland består av Thor Olaf Askjer, adm dir Norsk EIendom, Håkon Nyland, spesialrådgiver Nyland as, Jan Inge Røyland, leder næringseiendom Eiendomsmegler 1 og Henrik Lundberg, sivilarkitekt mnal KAP arkitekter.

Juryens begrunnelse:

Prosjektet har oppnådd store kvaliteter i funksjonssammensetning og byrom. Prosjektet berømmes for sin langsiktige og ambisiøse strategi for å bygge en ny urban bydel. Det er et godt forbilde i lokalisering av publikumsfunksjoner, med både Viking stadion og Jåttå videregående skole knyttet til en ny jernbanestasjon. Prosjektet er også et forbilde innen lokalisering av arbeidsplasser, med hele 8000 pr i dag, plassert ved regionens hovedkollektivåre; dobbeltsporet og bussveien. Både kontorbygg og boliger er integrert i byplanen på en god måte. Området rommer bebyggelse med høy arkitektonisk kvalitet og avanserte miljømål, med kontorbygg både som passivhus og Breeam excellent. Området har også en interessant miks av boligtyper og boformer, fra panoramaleiligheter i tårnhus til rekkehus og andre hus med egen hage. Det er lagt stor omsorg i bydelens uterom, med høy materialkvalitet og en variert og rik romlighet.