Erna Solberg

Solberg: - Bekymret for om alvoret har sunket inn

Statsminister Erna Solberg er bekymret for om befolkningen virkelig har tatt innover seg alvoret i situasjonen Norge står overfor. 

Statsministeren fikk spørsmålet på Virkekonferansen om hva som bekymrer henne mest akkurat nå, og da kom svaret om vi virkelig har tatt innover oss alvoret i den økonomiske situasjonen.

Den norske økonomien er inne i et taktskifte, og hvordan skal vi oppgradere landet for å løse fremtidens oppgaver? Det var bakteppet for årets Virkekonferanse.

Solberg var helt klar på at vi går inn i en ny tid, men sa samtidig at det ikke er slik at vi er inne i en krise.

– Nord-Norge formelig strutter av selvtillit, og i halvparten av fylkene har ledigheten gått ned – men i de øvrige har den gått opp, og det skjer i de mest folkerike fylkene slik at totalen blir økt ledighet. Vi skal helt klart gjennom en omstilling – men vi skal også bygge på det som har vært, sa hun.

Solberg pekte blant annet på at vi må bruke ressursene våre på en mer effektiv måte og jobbe med nye markeder.

– Om i ikke lykkes i omstillingen av norsk økonomi, blir det høyere arbeidsledighet, høyere fattigdom – og derfor er det viktig at vi skaper nye jobber. Vi vet ikke hvordan fremtiden vil se ut men jeg vet at kunnskap er nøkkelverdien for alt. Kunnskap er vår nye olje. Ikke minst må vi satse mer på realfag – vi skal bli flinke på teknologi, la hun til.