Illustrasjonsfoto

Disse skal lede Nye Veier AS

Nye Veier AS har nå ansatt sentrale ledere til det nye veiselskapet.

- Ledergruppen har bred og solid faring fra større

Ingrid Dahl Hovland

utbyggingsprosjekter både fra vei- og annen infrastrukturutbygging, heter det i en melding fra selskapet.

- Vi er svært fornøyd med å få på plass en spennende ledergruppe med bred og god erfaring fra både privat og offentlig virksomhet. Det skal etableres en slank og effektiv byggherreorganisasjon som skal sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier. Og ledelsen skal være rollemodeller i den nye organisasjonen, sier styreleder i Nye Veier AS, Rolf Roverud.

- Vi skal ha en ledelse med utfyllende kompetanse og egenskaper som sikrer nytenkning, offensivitet og profesjonalitet i utvikling og gjennomføring av prosjektene. Jeg synes sammensetningen av lederteamet borger for at vi når disse målsettingene, legger Roverud til.

Adm. direktør i Nye Veier AS, Ingrid Dahl Hovland, ser fram til å komme i gang.

- Det er et sterkt lag med solid erfaring som nå er på plass. Jeg er meget godt fornøyd, og gleder meg til å skulle ivareta det viktige oppdraget vi har fått sammen med denne meget kompetente ledergruppen vår. Nå skal vi samme arbeide videre meg å få på plass organisasjonen og starte på de prosjektene vi skal gjennomføre.

Flere av lederne vil tiltre stillingene i løpet av november og desember. Sammen med det forberedende arbeidet styret har gjort i interimsperioden, vil dette sikre at selskapet vil være operativt fra årsskiftet 2015 / 2016.

Følgende ansettelser er gjort:

Direktør for HSEQ

Lena Helene Dalen (52) er fra Melhus. Dalen kommer til Nye Veier fra stillingen som HSE Country Manager i oljeselskapet Repsol. Hun har tidligere innehatt en rekke leder- og rådgivningsposisjoner innen HMS&K både i Statoil (Algerie, Statoil ASA,) Shell (Draugen), Norsea, samt Avinor. Lena Helene Dalen har utdannelse fra Politihøgskolen, Bachelor HMS fra NTNU, og Master i Samfunnssikkerhet og risiko fra UiO.

Direktør for økonomi, finans og virksomhetsstyring (CFO)

Nils Ravnaas (36) er fra Kristiansand, nå Houston. Ravnaas kommer til Nye Veier fra stillingen som CFO Managed Pressure Operations Houston (tidl. Aker Solutions). Han har tidligere innehatt rollen som CFO South East Asia Akers Solutions, Head of Finance Aker Solutions Kristiansand. Nils Ravnaas er sivilkøkonom fra Universitetet i Agder.

Direktør for teknologi og utbyggingsstrategi

Anette Aanesland (48) er fra Kristiansand. Aanesland kommer til Nye Veier fra stillingen som Prosjektdirektør i Statens vegvesen Region sør. Hun har tidligere innehatt en rekke lederstillinger i Statens vegvesen, samt vært Teknisk direktør i Agder OPS. Anette Aanesland er sivilingeniør fra NTNU.

Direktør for planprosesser og samfunnskontakt

Finn Aasmund Hobbesland (52) er fra Kristiansand. Hobbesland kommer til Nye Veier fra stillingen som leder by og samfunnsenheten i Kristiansand kommune. Han har tidligere innehatt stillinger som bl.a. administrerende direktør for Agder OPS, viseadministrerende direktør Asplan Viak, administrerende direktør Asplan Viak Sør, samt ledet eller deltatt i en rekke nasjonale og internasjonale infrastrukturprosjekter. Finn Aasmund Hobbesland er sivilingeniør fra NTNU.

Direktør for kontrakt og anskaffelser

Bjørn Børseth (50) kommer fra Kristiansand. Børseth driver i dag sitt eget firma (Advalore AS) og har frem til våren 2015 innehatt stilling som Direktør innkjøp i Agder Energi AS. I perioden 2002 – 2006 var han prosjektleder og fagansvarlig innkjøp i Faveo AS. Bjørn Børseth har utdannelse fra Krigsskolen, Bachelor fra BI, samt en Master of Management fra BI.

Administrerende direktør

Tidligere denne måneden ble Ingrid Dahl Hovland (56 år) ansatt som administrerende direktør. Hun har kommer til Nye Veier AS fra stillingen som administrerende direktør i Spenncon AS. Dahl Hovland har tidligere ledet boligdivisjonen i Selvaag Gruppen og før dette ledet en landsdekkende enhet i Veidekke, med ansvar for entreprenørtjenester innen vei- og tunnelbygging. Starten av karrieren var som prosjektansvarlig for utbyggingsprosjekter i Statens Vegvesen. Ingrid Dahl Hovland er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim.

Nye Veier AS er under etablering og skal være operativt fra årsskiftet 2015 / 2016. Selskapet eies av Samferdselsdepartementet og vil ha hovedkontor i Kristiansand. Oppstartsporteføljen består av syv veistrekninger med en investeringsramme på ca. 130 mrd. kroner.

- Det skal etableres en slank, effektiv byggherreorganisasjon som skal sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier, heter det i meldingen.