Eivind Olsen, daglig leder Storegga Entreprenør AS, fra Forsvarsbygg Stig Ole Nordås, prosjektleder og Jens Hugo Leiknes, prosjektsjef byggefase. Foto: Beate Ingebrigtsen, Forsvarsbygg

Storegga bygger ny brannstasjon på Bardufoss.

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Storegga Entreprenør AS vedrørende bygging av en ny brannstasjon på Bardufoss.

Generalentreprisen med Målselvfirmaet er på vel 82 millioner kroner inkludert mva. Totalt kom det inn sju anbud på konkurransen.
Prosjektet for ny brannstasjon med infrastruktur på Bardufoss flystasjon ble godkjent med ny kostnads-ramme på 148 mill. kroner ved Stortingets behandling i juni 2015. Nybygget blir vel 2 000 kvadratme-ter stort. Det skal inneholde bl.a. vogn- og vaskehaller, verksteder, lager, kontor og møterom. I tillegg omfatter prosjektet oppstillingsplasser for kjøretøy, veier, vann og avløp, el- og teleteknisk anlegg og fjernvarme.
Personellet både fra branntjenesten og den øvrige plasstjenesten vil holde til i den nye stasjonen. Vas-kehallen i tilknytning til brannstasjonen vil også bli brukt av plasstjenesten til vedlikehold og opptining av brøyteutstyr. Brannstasjonen har også brannberedskap for det sivile samfunnet i Målselv.
Oppstart av anleggsvirksomheten skjer i løpet av november, og brannstasjonen er ment å stå ferdig i 2017.