Oppløftende MGF-statistikker

Anleggsrelaterte medlemsbedrifter i MGF har hatt en bra vekst hittil i år, mens verktøybransjen sliter på grunn av nedgangen i oljeindustrien.

Antall solgte anleggsmaskiner hos MGF-medlemmer har hatt det beste tredje kvartalet noen sinne, ifølge MGF-direktør Anita Helene Hall.

–Dette er kjempebra. Og for året totalt så langt, har medlemsbedriftene våre solgt nesten 3000 anleggsmaskiner. Dersom det blir solgt like mange maskiner i dette segmentet som i fjor, blir resultatet tett oppunder toppåret 2007, sier Hall til Byggeindustrien.

–Overraskende bra

I bransjen som har med trearbeidende maskiner å gjøre, er det også en positiv trend.

–Antall solgte maskiner har vært overraskende bra, fordi dette er en bransje som har slitt en del de siste årene. Salgstallene for tredje kvartal har vært vesentlig bedre enn de var i samme periode i fjor, og totalt sett viser året så langt positive resultater, sier Hall.

På det jevne

For gaffeltrucksegmentet viser salgstallene for tredje kvartal et tilnærmet gjennomsnittlig resultat med 811 solgte enheter.

–For året så langt ligger det også an til å bli et godt år. Jeg antar at denne bransjen vil selge som i 2014 og 2015 – godt over 4000 gaffeltrucker, sier Hall.

Omsetningssvikt

Når det gjelder verktøymaskiner, fører MGF omsetningsstatistikker.

–Det er tredje året vi opererer med en statistikk for dette segmentet, før 2013 har vi ingen innmeldte statistikker her. Og i 2015 blir det dessverre en vesentlig dårligere omsetning enn de to foregående årene, sier Hall.

–Avventende marked

Dette er en direkte konsekvens av nedgangen i oljeindustrien, ifølge MGF-direktøren.

– Vi ser at alt som er relatert til oljebransjen går ned – det er et veldig avventende marked. Spesielt gjelder det for våre medlemsbedrifter som selger verktøymaskiner. Desto mer gledelig er det at anleggsrelaterte medlemmer har en positiv utvikling, sier Hall.