Foto: Qatar RailFoto: Qatar RailFoto: Qatar RailFoto: Qatar RailFoto: Qatar RailFoto: Qatar RailFoto: Qatar RailFoto: Qatar RailFoto: Qatar RailFoto: Qatar Rail

Guinness-rekord for TBM satt i Qatar

Qatars nasjonale jernbaneutbygger, Qatar Rail, har mottatt sertifikatet for ny verdensrekord i antall tunellboremaskiner i samtidig drift på ett prosjekt.

Under byggingen av T-banen i Doha benyttes hele 21 tunellboremaskiner. Dette er ny verdensrekord, og byggherre Qatar Rail kunne nylig ta imot dokumentasjon fra Guinness rekordbok.

Det skriver den britiske bransjenettsiden theconstructionindex.co.uk.

TBM’ene skal være i drift til 2017, og T-banen skal etter planen åpne i 2019. Nettverket som nå bygges, består av tre linjer, og det er til sammen 37 stasjoner på linjene. De tre linjene, som utgjør første ledd i en planlagt større kollektivutbygging, utgjør omtrent 75 kilometer med togskinner under millionbyen Doha.

– Det å bli anerkjent av Guinness rekordbok er et fortjent og dyrekjøpt testament til den kollektive skaperkraften i våre arbeidsgrupper, hos våre partnere og aksjonærer, som aldri har mistet synet av hva som trengs for å levere disse ambisiøse planene. Sertifikatet er kun et kapittel i historien vår. Jeg er sikker på at Qatar Rail kommer til å se enda flere rekordprestasjoner i fremtiden, sier Qatar Rail-direktør Abdulla Abdulaziz Al Subaie til The Construction Index.

Les flere internasjonale nyheter i papirutgaven av Byggeindustrien.