Frogn kommune på vei mot en grønnere hverdag

Frogn kommune har inngått en avtale med Norsk Enøk og Energi (NEE) om et EPC prosjekt som skal redusere energiforbruket i kommunale bygg med 40 %. 

EPC (Energy Performance Contracting) er en energisparekontrakt hvor NEE som entreprenør garanterer besparelse innen en gitt tidsramme. Til våren får Frogn kommune en liste med foreslåtte tiltak som skal gjennomføres i 18 bygg på til sammen 45.000 m2. I dag bruker disse byggene 9 GWh i året. Når tiltakene er gjennomført skal energibruken reduseres med 3,8 GWh (3,8 mill kWh/år) hvert år.

Onsdag 28. oktober blir avtalen presentert for kommunens driftspersonale av blant annet energikonsulent Kjell Gurigard og NEEs prosjektleder Tom Friberg, sier en stolt prosjektleder og drivkraft Karl Erik Slettebøe
Kontrakten har i utgangspunktet en ramme på 18 millioner kroner, og investeringene skal være inntjent etter 6,9 år.

- Foruten de åpenbare økonomiske og miljømessige fordelene vil kontrakten også kunne gi mulighet for andre utbedringer på byggene og øke standarden både når det gjelder kvalitet på installasjoner og forbedring av inneklima. Prosjektet vil høyst sannsynlig også utløse økonomisk støtte fra statsforetaket Enova noe som vil gjøre prosjektet enda mer lønnsomt, heter det i en melding fra Frogn kommune.

- Jeg ser frem til samarbeidet med NEE og er stolt av at Frogn kommune er et hestehode foran andre Follokommuner i forhold til satsing på EPC. EPC- kontrakter er et viktig virkemiddel for å oppnå målene i Klima & Energi- planen til Frogn kommune, sier Slettebøe.

NEE har for tiden 11 løpende EPC prosjekter i 17 kommuner hvor de garanterer en gjennomsnittlig besparelse på 35 %. Samlet vil man i løpet av kontraktsperioden i de ulike prosjektene spare hele 510 GWh og redusere CO2 utslippene i regionene med over 100.000 tonn (basert på en nordisk energimiks).

Kommunen ønsker å energi-effektivisere enda flere bygg dersom avtalen med NEE fungerer godt.