Stangeland Maskin AS på Sola har nå anskaffet en ny type pelerigg. Fra venstre fundamenteringsleder Kristian Haga og driftsingeniør William Nilsen.

Stangeland Maskin med ny pelerigg

Fundamenteringsavdelingen i Stangeland Maskin AS kan nå tilby enda mer komplette tjenester.

Peleriggen, en Junttan PM23 LC, er klar for oppdrag. Riggen er en rekkeviddemaskin innen peling, noe som skiller den fra tradisjonelle pelerigger.

For ulike dimensjoner

Den kan ramme ned betongpeler og stålpelerør i ulike dimensjoner. Fallhøyden er 1,5 meter. Riggen har en effektiv rammenergi på 103 kNm og loddvekten er 7000 kg, sier fundamenteringsleder Kristian Haga i Stangeland Maskin AS til Byggeindustrien.

I store prosjekter

I Fundamenteringsavdelingen er det 20 ansatte, syv borerigger, en helt ny kjellerrigg (Comacchio MC 3D) og den nye peleriggen.

–Avdelingen utfører blant annet fundamenteringsoppdrag på store prosjekter hvor Stangeland Maskin er tungt inne, slik som Eiganestunnelen, sier Haga.

Også selvstendige oppdrag

Men selskapet tar også selvstendige oppdrag som for eksempel boring av energibrønner og vannbrønner, jordnagling, spunting, stagforankring og stålkjernepeling. Før Stangeland Maskin fikk peleriggen, måtte selskapet leie inn denne tjenesten.

–Den første jobben peleriggen skal brukes på, er betongpeling til et nytt bygg på Stavanger Lufthavn Sola for AF Bygg i november i år, sier Haga.