Foto: CheckdFoto: Checkd

Sjekket bransjens teknologifremtid i London

Den norske systemutvikleren Checkd kan fortelle om spennende teknologinyheter i den internasjonale byggebransjen.

Denne uken har flere teknologiselskaper innenfor byggebransjen møttes på Digital Construction Week i London. Blant andre norske coBuilder, dRofus og Checkd har besøkt teknologimessen, og daglig leder i systemutvikler Checkd, Tom-Erik von Krogh-Martinsen, sier overfor Byggeindustrien at etter to dager i London er det klart at BIM er tingen som alle tenker på.

– Her er det alt man kan koble til BIM, og hvordan man kan nyttiggjøre denne informasjonen, som er i fokus, sier han.

Krogh-Martinsen mener det er lite fokus på arbeid ned på håndverkernivå og teknologi for å gjøre jobben lettere for arbeiderne. Mobilapplikasjonen Checkd har, ifølge Krogh-Martinsen, blitt mottatt med god interesse i London.

– Vi har knyttet kontakter med flere selskaper og organisasjoner her i Storbritania, men de to vi faktisk ser størst potensiale for samarbeid med i første omgang er faktisk de norske selskapene coBuilder og dRofus, sier han.

Krogh-Martinsen forteller om spennende digitale verktøy på messen, blant annet en befaringsryggsekk som dokumenterer alt mens man går rundt på prosjektet, og en hjelm som nyttiggjør smartbrilleteknologien utviklet for Google glass.