Avdelingsdirektør - Tunnel- og betongseksjonen

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Vegdirektoratet
FylkeOslo
Søknadsfrist05.11.2015

Vi søker avdelingsdirektør til Tunnel- og betongseksjonen på Trafikksikkerhet, miljø og teknologiavdelingen i Vegdirektoratet. Som leder av Tunnel- og betongseksjonen blir du en del av avdelingens ledergruppe. Seksjonen har 20 medarbeidere med kontorsted i Oslo, Trondheim, Bergen og Molde. Kontorsted for denne stillingen vil være Oslo.

Tunnel- og betongseksjonen ivaretar og utvikler etatens spisskompetanse innen fagområdene ingeniørgeologi/geologi, sprengningsteknikk, tunnelteknikk og betongteknologi. Dette er fagområder som er grunnleggende for at Statens vegvesen skal levere sikre tunneler og betongkonstruksjoner som er holdbare over tid og som møter framtidens krav. Seksjonen fokuserer på kompetanseheving og bruker aktiv deltagelse i kompliserte prosjekter for å få operativ kompetanse.

Arbeidsoppgaver

Lede seksjonen og sammen med de ansatte sikre at fagområdene videreutvikles. I dette inngår personal- og budsjettansvar. Sentrale arbeidsoppgaver for seksjonen er:

  • Gjennomføre forsknings- og utviklingsprogram
  • Utarbeide normaler og veiledere for bygging og drift/vedlikehold av tunneler og betongkonstruksjoner
  • Produsere lærestoff og holde kurs internt og undervise eksternt
  • Rådgivning og veiledning ovenfor regioner og fylkeskommuner
  • Delta i internasjonale fora innen fagområdene

Dette ønsker vi oss

Vi ser etter trygge ledere som har evnen til å lede dyktige fagfolk på en tydelig måte. Vi ser at du bidrar til dette når du:

  • Viser evne til nytenking –og ser eget fagområde i en tverrfaglig sammenheng
  • Kommuniserer og samhandler godt, ser løsninger og kan vise handlekraft gjennom faglig styrke
  • Jobber målrettet for at Statens vegvesen er profesjonell, inkluderende og framtidsrettet
  • Har evne til å synliggjøre seksjonens fagområde internt og eksternt

Kvalifikasjonskrav

Du må ha relevant utdanning fra universitet eller høgskole, minimum 4 år. Lang og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning. I tillegg krever vi erfaring fra ledelse av tunge fagmiljøer. Vi legger vekt på god skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk samt gode samarbeidsevner.

Dersom du har tatt deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Stort engasjement, gode strukturer og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi tilbyr også goder som faglig påfyll, fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger.

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Vil du vite mer? Ta kontakt med Marit Brandtsegg, direktør for Trafikksikkerhet, miljø og teknologiavdelingen, tlf. 951 91 363.

Søk på stillingen her

Vis flere stillinger: