Rådgivere innenfor bytransport

Urbanet Analyse AS er et heleid datterselskap av Asplan Viak AS og er et av Norges ledende fagmiljø på bytransport. Vi er en sentral premissleverandør for statlige og lokale myndigheter i transportpolitikken og våre oppdragsgivere er fra både privat og offentlig sektor. Vi er i vekst og har nylig etablert et datterselskap i Sverige. Vi har kontor i Oslo og Stockholm.

FirmaUrbanet Analyse
FylkeOslo
Søknadsfrist20.11.2015

Urbanet Analyse søker flere kompetente medarbeidere. Vi tilbyr et faglig interessant miljø i utvikling, hyggelige kollegaer og trivelige kontor i Oslo sentrum.

Du er samfunnsviter, økonom, sivilingeniør eller tilsvarende og ønsker å jobbe med bytransport. Du må ha gode analytiske evner og være flink til å formidle resultatene både skriftlig og muntlig. Både nyutdannete og folk med erfaring oppfordres til å søke. Det er ønskelig, men ingen forutsetning, at du har erfaring fra transportsektoren.

Vi søker fortrinnsvis personer innenfor følgende fagområder:

Areal, transport og miljø

Urbanet Analyse jobber mye med analyser av strategier for å øke bruken av miljøvennlige transportformer, hovedsakelig sykkel og kollektivtransport. Vi jobber med prosjekter som ser på samspillet mellom areal og transport, både hvilke områder som har størst potensiale for miljøvennlig transport og hvordan nye transporttiltak påvirker hvilke områder som det er gunstig å bygge ut i forhold til miljøhensyn. Vi ønsker å forsterke dette arbeidet og søker en person ønsker å jobbe med analyser av sammenhengene mellom transport, miljø og areal. Hovedfokus for arbeidet vil være å studere forholdet mellom virkemiddelbruk og arealplanlegging og hvilke tiltak og virkemidler som er mest effektive for å øke sykkel- og kollektivandelen på bekostning av bil, hvordan kombinasjoner av tiltak kan forsterke effekten og hvordan tiltakspakker kan skreddersys mot ulike byområder.

Transportmodeller

Urbanet Analyse har gjennom flere prosjekter vist at kollektivtransport og sykkel er dårlig ivaretatt i dagens transportmodeller, og vi har utviklet en tilleggsmodul til den regionale transportmodellen (RTM) som bedre tar hensyn til flere gevinster av et forbedret kollektivtilbud. Denne modellen benyttes i de fleste prosjektene vi jobber med i dag. Vi har behov for flere personer som kan jobbe med disse transportmodellene. Vi søker fortrinnsvis personer som har jobbet med enten Cube/RTM, Emme/RTM+ eller Emme/Sampers i Sverige, eller som har interesse og relevant erfaring til å kunne lære seg å kjøre transportmodeller.

Reisevaneundersøkelser og verdsettingsanalyser

Urbanet Analyse jobber med analyser av reisevanedata, både komparative analyser av reisevaner for ulike områder og grupper, og analyser av hvilke faktorer som påvirker reisemiddelvalget. I tillegg til å analyser de lokale og nasjonale reisevaneundersøkelsene gjennomfører vi egne undersøkelser.

Urbanet Analyse har blant annet gjennomført analyser av kollektivtrafikantenes verdsetting av reisetid og standard på kollektivtilbudet i 7 byområder i Norge og Sverige. I tillegg har vi gjennomført verdsettingsanalyser av høyhastighetstog i Norge, sykkelbruk i Norske byer og egenskaper ved parkering. Vi søker etter personer med evner til å utforme gode spørreskjema, analysere reisevanedata og med kunnskap om utforming og analyser av verdsettingsundersøkelser eller andre typer preferanseundersøkelser.

Samfunnsøkonomiske analyser

Urbanet Analyse jobber blant annet med analyser av kostnadene ved den økte transportveksten i byene og økonomiske insentiver for en mer effektiv kollektivtransport. Vi ønsker å forsterke dette arbeidet med en økonom som ønsker å jobbe med de samfunnsøkonomiske kostnadene og inntektene av alternativ virkemiddelbruk i byområder, og/eller en person som kan analysere kollektivnæringens tilpasning til ulike økonomiske og organisatoriske rammebetingelser. Vi søker en person med gode analytiske evner og som behersker ulike statistiske analyser.

Vi tilbyr

• Utfordrende og varierte arbeidsoppgaver

• Et godt sosialt og tverrfaglig miljø med stort nettverk

• Konkurransedyktige lønns- og arbeidsbetingelser

• Gode pensjons- og forsikringsordninger

• Fleksibel arbeidstid

• Sentral beliggenhet

Søk på jobben her

Kontaktpersoner:
Bård Norheim
mob: +47 91 18 80 57

Katrine Kjørstad
mob: +47 99 26 97 90

Vis flere stillinger: