Morgenrushet inn mot Oslo på E-18 fra Drammen i Sandvika.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ap på Stortinget fortsetter med ny E18

Arbeiderpartiet på Stortinget sier de stiller seg bak vedtatte E18-planer. Dette er det Stortinget som bestemmer, slår Aps samferdselspolitiske talsmann fast.

E18 er en riksvei, som staten håndterer, og det er Stortinget som har siste ord om utbyggingen av veien, understreker Eirik Sivertsen, som er Aps samferdselspolitiske talsmann overfor Aftenposten.

– Generelt har Arbeiderpartiet sagt at vi støtter Oslopakke 3 slik den er fremforhandlet og lagt fram for Stortinget. Vi står altså bak Oslopakke 3, som baserer seg på en bred avtale.

Han understreker at E18 er et nasjonalt ansvar.

– Det er Stortinget som bestemmer. Men tillitsvalgte som er berettiget til det, må få mene noe om hvordan fremtiden skal være. Vi skal lytte til hva Oslo, Asker og Bærum mener. Men igjen, det er Stortinget som til sjuende og sist avgjør hvordan det skal bli, sier han.

«Ingen utvidelse av E18» og «ingenting skal skje utenfor dagens trasé"; var signalene fra MDG og SV da de nye byrådspartiene i Oslo la fram sin tiltredelseserklæring mandag formiddag. Aps Raymond Johansen brukte imidlertid formuleringen «forhandlingsutspill» om budskapet rundt E18.